Rīta Panorāma

Svētdien Rīgā ar plašu programmu svinēs Tēva dienu

Rīta Panorāma

Pasaulē sēro par Elizabeti II

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni par situāciju darba tirgū

NVA: Šogad saņemti 22 uzņēmumu kolektīvās atlaišanas pieteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) šā gada astoņos mēnešos saņēmusi pieteikumus no vairāk nekā 20 uzņēmumiem par plānotajām kolektīvām atlaišanām, kas skar aptuveni 1500 darbinieku, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina NVA vadītāja Evita Simsone.

Tas, pēc NVA vadītājas teiktā, ir ievērojami mazāk nekā 2020. gadā, kad NVA tika saņemti gandrīz 80 šādu pieteikumu, bet 2021. gadā tika saņemti kopumā 32 darba devēju pieteikumi.  "Protams, mums vēl ir četri šī gada mēneši priekšā, un varam sagaidīt vēl kādu, bet līdz šim tie ir 22 darba devēji, kas ir pieteikuši kolektīvās atlaišanas," teica Simsone, norādot, ka daļa uzņēmumu jau ir īstenojuši kolektīvo atlaišanu, bet daļa vēl ir procesā.

Pēc Simsones sacītā, kolektīvās atlaišanas pieteikumi lielākoties nāk no tādām nozarēm kā apstrādes rūpniecība, būvniecība, transports un uzglabāšana.

Viņa norādīja arī, ka pozitīvā ziņa ir tāda, ka šobrīd nav paziņojumu par ļoti liela darbinieku skaita atlaišanu kādā vienā uzņēmumā. "(..) Tie nepārsniedz simtus cilvēku vienā uzņēmumā."

Pēc NVA vadītājas teiktā, ekonomiskā lejupslīde pagaidām bezdarba rādītājos neatspoguļojas – bezdarba līmenis valstī ir nokrities līdz 5,8%, kas ir zemākais kopš Covid-19 pandēmijas sākuma.

Viņa informēja, ka patlaban valstī ir reģistrēts vairāk nekā 51 tūkstotis bezdarbnieku. Ietekmi uz bezdarba līmeni atstājot uz Latviju atbēgušie Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri šeit reģistrējas kā darba meklētāji. Viņu īpatsvars ir aptuveni 0,2% no visiem reģistrētajiem bezdarbniekiem.

Reģionu griezumā vislielākais bezdarba līmenis aizvien ir Latgalē, bet viszemākais Rīgas reģionā. Kopumā gan pēdējā laikā bezdarba līmenis ir samazinājies visos reģionos, atzina NVA direktore.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti