NVA saņēmusi 32 uzņēmumu pieteikumus par plānotu kolektīvo atlaišanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) saņēmusi 32 uzņēmumu pieteikumus par plānotu kolektīvo atlaišanu, kas skars kopumā 4702 nodarbinātos, liecina aģentūras publiskotā informācija par situāciju ceturtdien.

Tostarp pēdējās dienas laikā NVA saņēmusi divu darba devēju paziņojumus par kolektīvo atlaišanu, kas kopumā skars 27 darbiniekus.

Pēc NVA datiem, starp nozarēm, kurās plānotas kolektīvās atlaišanas, ir transports un uzglabāšana, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbība, izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, atkritumu apsaimniekošana un sanācija, apstrādes rūpniecība, operācijas ar nekustamo īpašumu, māksla, izklaide un atpūta, profesionālie, zinātniskie un tehniskie pakalpojumi, mežsaimniecība, finanšu un apdrošināšanas darbības, kā arī informācijas un komunikācijas pakalpojumi.

Tāpat NVA publiskotā operatīvā informācija par situāciju darba tirgū, ko ietekmējis Covid-19 vīrusa izplatības apdraudējums, liecina, ka reģistrēto bezdarbnieku skaits ceturtdien sasniedzis 70 972, tostarp aprīlī reģistrēto bezdarbnieku skaits pieaudzis par 9445.

Vienlaikus aprīlī NVA reģistrēta 3141 jauna vakance, kopējam aģentūrā reģistrēto vakanču skaitam sasniedzot 17 626. 

KONTEKSTS:

Latvijā šogad marta beigās reģistrētā bezdarba līmenis sasniedza 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,5 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

2020.gada marta beigās NVA bija reģistrēti kopumā 61 926 bezdarbnieki, kas ir par 3679 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 58 247 bezdarbnieki.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti