Rīta Panorāma

Covid – 19. Sabiedriskais transports

Rīta Panorāma

Intervija ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni

NVA prognozē bezdarba līmeņa pieaugumu līdz 9% gada beigās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz šī gada beigām reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā varētu pieaugt līdz 9%, intervijās LTV raidījumā “Rīta Panorāma” un Latvijas Radio pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Lai gan, sākoties Covid-19 pandēmijai, pieauga bezdarba līmenis, jūnijā sākās tā kritums, un tas aizvien sarūk. “Rudens ar īpaši siltajiem laikapstākļiem pagarina darbu sezonu. Situācija darba tirgū, varētu pat teikt, ka ir labvēlīga,” sacīja Simsone.

Arī šonedēļ saskaņā ar operatīvās statistikas datiem bezdarbs ir nedaudz krities. Pašlaik tas ir 7,6% jeb aptuveni 69 000 iedzīvotāji, kas meklē darbu. Septembra beigās šis rādītājs bija 7,7%.

Vienlaikus viņa prognozēja, ka līdz gada beigām bezdarba līmenis Latvijā varētu pieaug līdz 9%. Tas gan nav saistīts tikai ar Covid-19 pandēmiju, bet darbu ikgadējo sezonalitāti.

“Rudens un ziema Latvijā ir tas laiks, kad aktivitāte darba tirgū nedaudz samazinās un pieaug  reģistrētā bezdarba līmenis. Tādēļ arī šī prognoze, ka gada izskaņā un jaunā gada sākumā bezdarba līmenis pieaugs,” skaidroja NVA vadītāja.

KONTEKSTS:

2019. gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, taču šogad marta beigās, pēc tam, kad tika ieviesta ārkārtējā situācija, Latvijā bezdarba līmenis sasniedza 6,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, aprīļa beigās bezdarba līmenis sasniedza 8%, maija beigās – 8,4%, jūnija un jūlija beigās reģistrētā bezdarba līmenis veidoja 8,6%, bet augusta beigās reģistrētā bezdarba līmenis samazinājās līdz 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti