NVA pieteiktas kolektīvās atlaišanas 3 uzņēmumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) saņemti trīs uzņēmumu pieteikumi par kolektīvajām atlaišanām, kas skartu 400 darbiniekus.

NVA direktore Evita Simsone intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka saistībā ar “Covid-19” izplatību saņemti trīs uzņēmumu pieteikumi par kolektīvajām atlaišanām. Tie ir pasažieru pārvadājumu un tūrisma pakalpojumu uzņēmumi.

Šie uzņēmumi pieteikuši 400 darbinieku atbrīvošanu no darba. Atlaišanas gan plānotas pēc 14. aprīļa, līdz kuram pašlaik noteikta ārkārtējā situācija valstī.

“Uzņēmumi ir ievērojuši likuma normu – informēt gan attiecīgās iestādes, gan cilvēkus mēnesi pirms plānotās atbrīvošanas. Mēs gaidām klientu pieplūdumu pēc 14. aprīļa,” sacīja Simsone.

Zināms, ka viens no uzņēmumiem, kas plāno plašas atlaišanas, ir aviopārvadātājs "airBaltic". Uzņēmumam nācies atcelt vairākus tūkstošu reisu, un tā vadība paziņoja par 400 savu darbinieku atlaišanu. Tas radījis nesaskaņas starp uzņēmuma vadību un darbiniekiem, kurus aizstāv Latvijas Aviācijas arodbiedrība.

KONTEKSTS:

Ministru kabinets ārkārtas sēdē ceturtdien, 12. martā, nolēma līdz 14. aprīlim valstī izsludināt ārkārtējo situāciju. Lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, Latvijā no 13. marta slēgtas mācību iestādes, kā arī aizliegti lielie masu pasākumi. Sestdien, 14. martā, valdība vienojās par papildu ierobežojumiem, tostarp pārtraukt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām.

Vienlaikus valdība atļāva satiksmes ministram izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautisko pasažieru pārvadājumu izpildi. Satiksmes ministrs lēmumu var pieņemt pēc attiecīga pieprasījuma saņemšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti