Rīta Panorāma

Rīgas festivāls – mūzikas zvaigžņu parāde

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ernestu Zavadski

Telefonsaruna ar Daci Baumani

NVA: Neoficiāli ziņo par plāniem atlaist vēl 150 «Metalurga» darbiniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tikai maija sākumā darbību atsākušais “KVV Liepājas Metalurgs” jau atlaida aptuveni 150 cilvēkus un neoficiāli izskan, ka darbu uzņēmumā varētu zaudēt vēl tikpat daudz cilvēku, LTV “Rīta Panorāmai” atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Līdz šim ir zināms par 150 cilvēku atlaišanu, un divu dienu laikā NVA Liepājas filiālē reģistrējušies 32 nu jau bijušie “Metalurga” strādnieki. Baumane gan norādīja, ka uzņēmuma vadība nelabprāt komunicē  ar aģentūru, nebrīdina par tālākiem štatu samazināšanas plāniem.

Baumane arī atzina, ka daudziem no atlaistajiem nepienāksies nekāds bezdarbnieka pabalsts, jo viņi nostrādāja vien pāris nedēļu un pirms tam bija reģistrēti kā bezdarbnieki – tie ir “Metalurga” strādnieki, kuri gaidījuši, kad uzņēmums atsāks ražošanu. Viņiem būs svarīgs pašvaldības atbalsts, norādīja Baumane.

No neoficiālām sarunām ar uzņēmuma pārstāvjiem noprotams, ka “Metalurgs” varētu atlaist vēl 150 darbiniekus.  

Jau ziņots, ka problēmas ar metalurģiju atkārtoti sākās pagājušā nedēļā, kad tika apturēta tērauda kausēšanas ceha darbība un no darba sāka atbrīvot uzņēmuma darbiniekus, kuri tur bija nostrādājuši vien dažas nedēļas vai dažas dienas.  

Maijā “Metalurgā” jau bija sākuši strādāt 960 cilvēki, dažus no kuriem tagad atlaiž, turklāt atlaistie cilvēki neesot saņēmuši arī darba samaksas aprēķinus.

“Metalurgs” nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem, un vēlāk arī kļuva par maksātnespējīgu. Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" pērn 2.oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro, un šogad  12.janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas  jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklim Kovaļenko.

Līdz darbības apturēšanai 2013.gadā tas bija viens no lielākajiem rūpniecības uzņēmumiem Baltijā un eksportētājiem Latvijā, veidojot aptuveni 0,7-1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Līdz ar to rūpnīcas darbības atjaunošana ir nozīmīgs un ilgi gaidīts notikums Latvijas ekonomikai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti