Rīta Panorāma

Itālijas dienvidos attīsta alveju audzēšanu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni

NVA: Latvijā darbu atraduši vismaz 11 000 Ukrainas iedzīvotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā Latvijā darbu atraduši vismaz 11 000 Ukrainas iedzīvotāju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

Šāda statistika izriet no tā, ka līdz šim no Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā ir pieprasīti aptuveni 11 000 nodarbinātības uzsākšanas pabalstu. "Mēs droši varam teikt, ka vismaz 11 000 Ukrainas civiliedzīvotāju ir nonākuši Latvijas darba tirgū," sacīja Simsone.

Pēc viņas teiktā, nozares, kurās Ukrainas iedzīvotāji tiek nodarbināti, esot visdažādākās – gan apkalpojošā sfēra, gan ražošana, gan arī citas. 

Jautāta, kādas sekas var atstāt Saeimā apspriestās likuma izmaiņas, kas uzliktu pienākumu no 2024. gada Latvijā nodarbinātajiem Ukrainas iedzīvotājiem obligāti apmeklēt latviešu valodas kursus, Simsone atbildēja, ka tas neko daudz nemainītu, jo Ukrainas iedzīvotāji jau tagad diezgan aktīvi apgūst valsts valodu.

"Es domāju, ka šī likuma norma pastiprinās to, bet jau šobrīd nav problēmu [Ukrainas] cilvēkus iesaistīt valsts valodas apmācībā, viņi paši to izvēlas un ļoti labprāt dara," atzina NVA direktore.

Jau ziņots, ka Latvijā patvērumu no Krievijas izraisītā kara raduši vairāk nekā 35 000 bēgļu no Ukrainas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti