Rīta Panorāma

Skype intervija ar Inu Strazdiņu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar SPKC direktori Ivetu Gavari

Ņujorka izjūt skaudrās Covid-19 sekas

Ņujorkā daudziem uzņēmumiem Covid-19 dēļ nācies pārtraukt darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ņujorkas ekonomika smagi cietusi Covid-19 pandēmijas dēļ. Vietējie uzņēmumi izjūt Covid-19 izplatīšanās skaudrās sekas, daudziem nācies savu darbību pārtraukt.

Ņujorka ir pilsēta, kur vienmēr virmojusi dzīvība un uz kuru plūdušas tūristu straumes. Bet pandēmijas laikā ne tikai starptautiskais, bet arī vietējais tūrisms ir apstājies. Vairāki vietējie uzņēmumi ir pārtraukuši savu darbību.

Veikali, kuros citkārt bija desmitiem vai pat simtiem tūristu, tagad ir slēgti. No krīzes cieš arī vairāki zīmoli, arī Ņujorkas slavenās vietas – Brodveja un Volstrīta. 

Ņujorkā ir aizliegts ierasties no 35 dažādiem ASV štatiem, lielākā daļa Amerikas iekšzemes tūrisma ir apturēta.

Agrāk, kad mums bija tādas krīzes kā 11. septembris vai Lielā depresija, šeit vismaz ieradās citi amerikāņi. Tagad esam nošķirti ne tikai no pasaules, bet arī no citiem amerikāņiem, atzina Ņujorkas viesnīcu asociācijas prezidents Vidžāls Danapāns.

Daudzas viesnīcas saņem pilsētas pašvaldības administrācijas finansējumu bezpajumtnieku izmitināšanai, taču, tā kā daudzi patversmes iemītnieki cīnās ar atkarībām, viņu klātbūtne pilnībā izmainījusi vairāku rajonu atmosfēru, tā atzīst uzņēmumu īpašnieki.

Vietējo iedzīvotāju domas par dažādiem ierobežojumiem dalās. Daži priecājas, ka, ierobežojot cilvēku pulcēšanos un pārvietošanos, tiek pasargāta iedzīvotāju veselība. Bet citi norāda uz ierobežojumu graujošo ietekmi uz ekonomiku.

Ņujorkā saslimšana ar Covid-19 apstiprināta vairāk nekā 500 tūkstošiem cilvēku, bet dzīvību zaudējuši vairāk nekā 33 tūkstoši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti