Novērsīs nepilnības privāto pensiju fondu izveidoto pensiju plānu regulējumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Privātajos pensiju fondos uzkrātos līdzekļus būs vienkāršāk mantot, bet pašus pensiju fondus varēs vienkāršāk apvienot vai nodot no viena tirgus dalībnieka otram - to paredz Saeimas budžeta komisijas atbalstītie grozījumi likumā „Par privātajiem pensiju fondiem”.

Esošais privāto pensiju fondu regulējums ir nepilnīgs, jo vairāki ar privāto pensiju fondu darbību saistīti būtiski jautājumi tajā nebija atrunāti. Tā piemēram, likumā nebija noteikta kārtība, kādā privātais pensiju fonds var nodot savus pensiju plānus citam pensiju fondam, kas ir aktuāls jautājums situācijās, kad, piemēram, kāds līdzekļu pārvaldītājs nolēmis pamest tirgu.

Otrkārt - likums šobrīd neaizliedz privāto pensiju atbilstoši tirgus situācijai apvienot, tomēr skaidra kārtība, kā tirgus dalībniekiem tas ir jādara, nav noteikta.

Treškārt, privāto pensiju fondu likumā nav arī atrunāta situācija, kā rīkoties tad, ja pensiju fonda dalībnieks aiziet aizsaulē un vēlas savus uzkrātos līdzekļus nodot citai personai, līdzīgi kā dzīvības apdrošināšanā. Likumdevēji ir iecerējuši, ka turpmāk šie jautājumi tiks regulēti pēc līdzīgiem principiem, kā tā dēvētā otrā līmeņa pensiju plāniem. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti