Novembrī pieaudzis kopējo noguldījumu apmērs Latvijas bankās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šogad novembrī banku sektora kopējo noguldījumu apmērs pieauga par 1,5% jeb 320.2 miljoniem eiro, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem.

Rezidentu noguldījumi pieauga par 0,6% jeb par 62,4 miljoniem eiro, tai skaitā, pieauga finanšu un privāto uzņēmumu, kā arī mājsaimniecību noguldījumi. Savukārt valdības un valsts uzņēmumu noguldījumi saruka.

Nerezidentu noguldījumi novembrī palielinājās par 2,5% jeb 257,7 miljoniem eiro.

Banku sektors kopumā 2014.gada pirmajos 11 mēnešos darbojās ar 301 miljonu eiro peļņu, kas ir par 14,8% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā (262 miljoniem eiro).

Novembrī ar peļņu darbojās 13 Latvijas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles. To tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 82,6%.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs novembrī palielinājās par 1,3% jeb 388 miljoniem eiro, novembra beigās sasniedzot gandrīz 30 mljrdus eiro.

Kredītportfeļa apmērs novembrī būtiski nemainījās. Rezidentu kredītportfelis samazinājās par 0,1%, ko ietekmēja mājsaimniecību portfeļa sarukums par 0,3%, savukārt uzņēmumu kredītatlikums palika nemainīgs. Nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums pieauga par 0,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti