Novembrī NVA reģistrējušies 1030 atlaistie «Metalurga» strādnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 15. novembra līdz šai dienai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiālē reģistrējušies 1030 no darba atbrīvotie „Metalurga" strādnieki.

Varētu teikt, ka lielā masveida atlaišana uzņēmumā „Liepājas metalurgs" ir beigusies, tā Latvijas Radio skaidroja NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiālē cilvēku uzskaiti, kas saistīta ar „Liepājas metalurgu", sāka veikt jau aprīlī, līdzko parādījās signāli par uzņēmuma darbības pārtraukšanu.

No 15. aprīļa NVA Liepājas filiālē reģistrējušies 1277 metalurgi, savukārt no 15. novembra 1030. Daļa no atbrīvotajiem darbiniekiem vēl nav nokārtojuši dokumentus un bezdarbniekos nav reģistrējušies. Kā zināms, rudenī kopumā paredzēts atbrīvot 1500 cilvēkus. Pagaidām par metalurgu iekārtošanu darbā runāt vēl esot pāragri, un šis process notiek kūtri. 200 cilvēku  decembrī plānojuši apgūt valsts valodu, 105 kuponi izsniegti profesionālai apmācībai. Cilvēki izteikuši vēlmi apgūt metinātāja, elektriķa un citas profesijas. Tā kā uzņēmumā strādāja arī sievietes, saistoši varētu būt konditora, šuvējas un citi arodi. 80 pieteikušies neformālai izglītībai, te var minēt svešvalodu, datorzinību un traktortehnikas apguvi.

Uz aģentūru nenāk cilvēki, kuri jau atraduši darbu. Bezdarbnieka pabalstu nevarēs saņemt arī tie, kuriem ir atvieglotās vecuma pensijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti