Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 1,7 %

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2019. gada novembrī, salīdzinot ar 2018. gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,1%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 2,9 %, autodegvielas – samazinājās par 0,6 %.

Salīdzinot ar 2018. gada novembri, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču (par 19,2%) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 16,2%).

Nozīmīgākais apgrozījuma kritums bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 9,6%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 2%.

2019. gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 2,6%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 1,5%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 3,2%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība pieauga par 3,5%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 11,1%), kā arī mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 5,1%). Nozīmīgākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 3,6%).

2019. gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 1,9%.

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā 2019. gada oktobrī, salīdzinot ar 2018. gada oktobri, samazinājās par 0,4%,  tādējādi mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā samazinājās otro mēnesi pēc kārtas.  Augustā, salīdzinot ar 2018. gada augustu, apgrozījums auga par 3,1%.

Mazumtirdzniecības apgrozījums 2018.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, auga par 4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti