Novembrī bezdarba līmenis pakāpās līdz 7,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada novembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,1%, kas salīdzinājumā ar oktobri ir par 0,4 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis novembrī pieauga par 0,3 procentpunktiem līdz 7,9%, savukārt sieviešu – par 0,6 procentpunktiem līdz 6,3%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,4 %, kas ir par 0,4 procentpunktiem augstāks nekā oktobrī. Salīdzinot ar pagājušā gada novembri, faktiskā bezdarba līmenis samazinājies par 0,7 procentpunktiem, reģistrētā bezdarba – par 1 procentpunktu.

2021. gada novembrī Latvijā bija 67 tūkstoši bezdarbnieku (29,4 tūkstoši sieviešu un 37,6 tūkstoši vīriešu), kas ir par 4,1 tūkstoti vairāk nekā oktobrī, bet par 8,6 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir pieaudzis par 1,3 tūkstošiem, taču sieviešu – par 2,8 tūkstošiem.

Jāatzīmē, ka tieši novembrī stājas spēkā prasība, saskaņā ar kuru valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī privātajā sektorā nodarbinātie, kuru darbs saistīts ar paaugstinātu Covid-19 izplatības risku, savus darba pienākumus varēja turpināt veikt tikai ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, šādā veidā potenciāli palielinot bez darba palikušo personu skaitu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti