Notiks diskusija «Uzņēmējdarbība, investīciju vide un tiesiskums Latvijā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 14.aprīlī, Rīgā notiks konference “Uzņēmējdarbība, investīciju vide un tiesiskums Latvijā”, kurā atbildīgo ministriju un uzņēmēju organizāciju, piemēram, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvji diskutēs par aktuālajiem un sāpīgajiem jautājumiem Latvijas uzņēmējdarbības vidē. 

Īpašu uzmanību ir plānots pievērst tieši ar tiesiskumu saistītajiem investīciju drošības jautājumiem.  

Apstākļos, kad Latvijas ekonomiskās izaugsmes perspektīvas tuvākajos gados globālo norišu iespaidā kļūst aizvien neskaidrākas, jautājums par jaunu investīciju piesaisti Latvijas ekonomikai kļūst aizvien aktuālāks.

Tomēr Latvijai joprojām ir virkne nepadarītu mājasdarbu, kuri potenciālos ieguldītājus no Latvijas attur, tāpēc Latvijai būtu vērts rūpīgāk ieklausīties uzņēmēju viedoklī, tā uzsver šodien notiekošās diskusijas organizētāji - uzņēmēju organizācijas.

Ārvalstu investoru skatījumā viena no sāpīgākajām Latvijas problēmām ir nesakārtotība tieslietu sistēmā, kuras iespaidā investori par savām veiktajām investīcijām un savu darbību valstī nevar justies pietiekami droši, jo, piemēram, likumu interpretācija dažādu instanču tiesās radikāli mēdz atšķirties. Kā uzsver ārvalstu investori, vienlaikusne mazāk svarīgas ir arī reformas citās nozarēs, piemēram, veselības aprūpē un izglītībā, jo arī tās veido būtisku daļu no valsts ekonomiskās vides, piemēram, ietekmējot darba tirgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti