Noteiks jaunus ierobežojumus attaisnotajiem izdevumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ darbu pie nodokļu reformas ieviešanai nepieciešamo likumprojektu izskatīšanas pabeigs valdība. Pēc tam likumprojekti nonāks Saeimā, kur tos jau ceturtdien plānots pieņemt pirmajā lasījumā.

Cenšoties rast veidu, kā kompensēt nodokļu reformas ietekmē neiegūtos valsts un pašvaldību budžeta ieņēmumus, valdība plāno celt azartspēļu un akcīzes nodokļus, kā arī ierobežot iedzīvotāju ienākuma nodokļa attaisnoto izdevumu apmēru. Par plānotajiem ierobežojumiem stāsta Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra:

"Atvieglojumi kā tādi saglabājas, tomēr ir dažādi ierobežojumi, runājot par medicīnu, izglītību - tur maksimāli ir 600 eiro vai maksimāli 50% no iepriekšējā gadā samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Ja runājam par uzkrātām pensijām - ierobežojums ir 4000 eiro maksimālā summā vai maksimāli 10% no iepriekšējā gadā samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa."

Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra
00:00 / 00:16
Lejuplādēt

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa attaisnoto izdevumu ierobežošana ir viens no pasākumiem, lai kompensētu nodokļu reformas ietekmi. Saskaņā ar Finanšu ministrijas aplēsēm tas turpmākos trīs gadus radīs papildu ieņēmumus 9,4 miljonu eiro apmērā ik gadu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti