Noteiks 10 atkritumu apsaimniekošanas reģionus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai nodrošinātu sadzīves atkritumu poligonu darbības ilgumu saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas valsts plānā noteikto, Latvijā plānots noteikt desmit atkritumu apsaimniekošanas reģionus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātais noteikumu projekts izslēgs iespēju pašvaldībām apglabāt pašvaldībā radušos sadzīves atkritumus blakusesošā reģiona sadzīves atkritumu poligonā, tā radot reālu ietekmi uz atkritumu poligonu darbības ilgumu. Vairākas pašvaldības ir atzinušas, ka atkritumus vēlas vest uz kaimiņos esošās pašvaldības teritorijas poligonu, jo tajā ir ekonomiski izdevīgāki atkritumu apsaimniekošanas noteikumi.

Ministrija arī piebilst, ka pašvaldību ekonomiski nepamatota vēlme var ietekmēt attiecīgo reģionu sadzīves atkritumu poligonu aizpildīšanās un darbības ilgumu.

VARAM ir noteikusi šādus atkritumu apsaimniekošanas reģionus: Austrumlatgales, Dienvidlatgales, Liepājas, Malienas, Piejūras, Pierīgas, Ventspils, Vidusdaugavas, Zemgales un Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģions.

Atkritumu apsaimniekošanas reģionu veidošana notikusi, pašām pašvaldībām vienojoties un ņemot vērā ekonomisko analīzi, kas veikta „Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas stratēģijas Latvijai 1998.-2010” izstrādes laikā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti