Noslēdzas priekšlikumu iesniegšana par solidāras līdzdalības nodrošināšanu veselības aprūpē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz rītdienai, 27. janvārim, Veselības ministrija gaida priekšlikumus par vienotās sociālo iemaksu likmes piemērošanu speciālajā nodokļu režīmā strādājošajiem.

Veselības ministrija ir izstrādājusi normatīvo aktu grozījumus, kas paredz, ka mikrouzņēmumiem un autoratlīdzības saņēmējiem būs jānovirza daļa sociālo iemaksu procentpunkta apmērā veselības aprūpes finansēšanai. Tādā veidā šis finansējums varētu palielināties par teju 18 miljoniem eiro.

Šo ieceri atbalsta Latvijas Darba devēju konfederācija.

Pēteris Leiškalns​​​​​​​ par veselības aprūpes finansēšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Veselības aprūpe ļoti ilgstoši ir bijusi nepietiekami finansēta, līdz ar to Latvijā rodas tādas problēmas, kā ļoti izteikta nevienlīdzība pieejā veselības aprūpes pakalpojumiem – pēc mājsaimniecību ienākumu līmeņa. Arī tas moments, ka mūsu veselības aprūpes sistēmā ir ļoti ilgi jāgaida uz diagnostiku, uz pakalpojumiem. Tas nelabvēlīgi ietekmē nodarbināto personu nodarbinātības līmeni. Tas ir, ja strādājošs cilvēks saslimst un nav savlaicīgi nodrošināta veselības aprūpe, tad ieilgst slimības lapas, kas ir ļoti nevēlamas parādības," skaidro sociālās drošības un veselības aprūpes eksperts Pēteris Leiškalns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti