Noslēdz līgumu par pasažieru pārvadājumiem maršrutu tīklos «Limbaži, Sigulda»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Autotransporta direkcija noslēgusi 10 gadu līgumu ar AS “Nordeka” par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā “Limbaži, Sigulda”. Līgums stāsies spēkā 2022. gada 1. jūlijā.

Šobrīd līgums ar uzvarētājiem noslēgts jau deviņās no 16 maršrutu tīkla daļām, kas aptver 58% no visa maršrutu tīkla, informēja Autotransporta direkcija.

Maršrutu tīkla daļā “Limbaži, Sigulda” pasažieri iegūs augstas kvalitātes pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs 3,49 gadi.

Informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan vizuālā, gan audio veidā, visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu (Wi-Fi), kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini, informēja direkcija.

38% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem, vidēji vismaz 60% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā, 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā katru gadu izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Avots: Autotransporta direkcija

Konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu maršrutu tīkla daļā “Limbaži, Sigulda” par uzvarētāju sākotnēji tika pasludināta AS “Nordeka”, tomēr Iepirkumu uzraudzības birojs uzdeva Iepirkumu komisijai pārvērtēt viena pretendenta – AS “Cata” – sagatavoto piedāvājumu.

Pārvērtējot rezultātus, Iepirkumu komisija atzina, ka uzvarējusi AS “Nordeka”. AS “Cata” kopējā vērtējumā ieguva mazāk punktu, kā arī tās finanšu piedāvājums bija būtiski augstāks nekā citiem pretendentiem. Iepirkumu uzraudzības birojs akceptējis šo Iepirkumu komisijas lēmumu.

KONTEKSTS:

Lotē “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” līgums stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā, bet lotē “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” – 2022. gada 1. jūlijā.

Savukārt konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu atlikušajās septiņās maršrutu tīkla daļās piedāvājumus varēja iesniegt līdz 29. martam, bet, ņemot vērā, ka pretendenti iesniedza sūdzības Iepirkumu uzraudzības birojā un birojs savu lēmumu paziņos maija sākumā, šobrīd Iepirkumu komisijas rīcībā nav informācijas par piedāvājumu skaitu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti