Nosaka kritērijus ēdināšanai ārā, taču neparedz spēkā stāšanas datumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdība vienojās par epidemioloģiskām prasībām, kuras būtu jāievēro, lai organizētu ēdināšanu āra terasēs, taču nevienojās par konkrētu datumu, no kura šāda darbība būtu atļauta. Ministri par šo lems atsevišķi, izvērtējot Covid-19 izplatību valstī.

Saeima iepriekš uzdeva valdībai noteikt kārtību, kā nodrošinās ēdināšanu ārpus telpām.

Ekonomikas ministrija ceturtdien valdības sēdē piedāvāja noteikt, ka ārā ēdināšanu varētu organizēt no 28. aprīļa, ja saslimstība ar Covid-19  uz 100 000 iedzīvotāju 14 dienās nepārsniegs 320.

Taču premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) norādīja, ka prognozēt, kāda būs situācija mēneša beigās, nevar, un tad var nākties atkal mainīt lēmumus. Lai to nepieļautu, viņš aicināja nenoteikt konkrētu datumu, un ministri vienojās, ka par kārtības stāšanos spēkā lems atsevišķi, izvērtējot ne tikai saslimstības rādītāju, bet arī slimnīcu noslodzi un situāciju ar kopumā.

Arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičš aicināja nezīmēt datumus un principus, “kurus nevaram līdz galam ievērot, jo Covid-19 mūsu informatīvos ziņojumos īpaši neieklausās”.

Kad tas stāsies spēkā nav zināms, bet valdība apstiprināja, ka ēdinātāji arī turpmāk varēs izsniegt ēdienu izsniegšanu līdzņemšanai, un nākotnē varēs arī sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās.

Āra terasēs pie viena galdiņa varēs atrasties ne vairāk kā 4 personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus, ne vairāk kā no 2 mājsaimniecībām.

Starp galdiņiem būs jānodrošina vismaz 2 metru attālumu, ja starp tiem nebūs izveidota norobežojoša siena. Galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam būs jāizsniedz individuāli.

Pēc katras ēdienreizes (katra apmeklētāja) galdiņus jādezinficē.

Sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu klātienē ārtelpās varēs strādāt no plkst. 6.00 līdz plkst. 22, bet pēc plkst. 22.00 drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) būs jāizvieto skaidri salasāmu informāciju, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā.

Iecerēts, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu iekštelpās sniegs tūristu mītnē nakšņojošiem viesiem, ja tiek nodrošināts, ka pakalpojums tiek sniegts no plkst. 06:00 līdz 22:00, vienā telpā vienam viesmīlim apkalpojot vienas mājsaimniecības locekļus.

KONTEKSTS:

Jau kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas 9.novembrī sabiedriskās ēdināšanas  vietas drīkst izsniegt ēdienu līdzņemšanai. Ēdinātājiem samazinājās klientu skaits, bet uzņēmumi cenšas turpināt darbu, piedāvājot ēdienus iegādāties attālināti, pievienojoties ēdienu piegāžu aplikācijām un meklējot citus risinājums.

Tikmēr Rīgas dome pieņēma jaunus ielu tirdzniecības noteikumus, kas paredz atvieglot ielu tirdzniecības vietu un vasaras terašu saskaņošanu, vienlaikus samazinot arī saskaņošanai nepieciešamo procedūru skaitu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti