«Norvik banka» un «Winergy» vienojas izbeigt strīdu; atsauc prasību pret Latvijas valsti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par vēja enerģijas attīstītājas un ražotājas SIA "Winergy" jauno investoru kļuvis ASV uzņēmējs Devons Arčers, kurš septembrī kļuva par "Norvik bankas" mazākuma akcionāru.

Arčera pārvaldībā esošs uzņēmums no līdzšinējā "Winergy" īpašnieka Indreka Kuivallika iegādājas vairākuma līdzdalību "Winergy". Savukārt Kuivalliks nolēmis atsaukt investīciju prasību pret Latvijas valsti, teikts zvērinātu advokātu biroja "Eversheds Bitāns" paziņojumā medijiem.

"Winergy" un "Norvik banka" vienojušās par visu strīdu izbeigšanu.

Jaunais investors ar "Norvik banku" noslēdzis vienošanos par kredītu, kuri iepriekš tika izsniegti "Winergy" vēja parka attīstībai, restrukturizāciju.

"Norvik banka" vairs neuztur nekādas turpmākas prasības pret Kuivalliku, viņa uzņēmumiem un sadarbības partneriem, bet Kuivalliks piekritis izbeigt starptautisko investīciju prasību pret Latvijas valsti.

Jau ziņots, ka pirms gada, 2014.gada novembrī, Kuivalliks sāka starptautiskās šķīrējtiesas procesu pret Latvijas valsti, prasot ne mazāk kā 51 miljonu eiro kompensāciju. Šādu prasību viņš iesniedza, jo, viņaprāt, valsts bija pārkāpusi Latvijas un Igaunijas valdību noslēgto līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību.

"Eversheds Bitāns" paziņojumā teikts, ka vienošanās, kas pieliek punktu virknei ar "Winergy" saistītu ieilgušu strīdu un pilnībā atrisina visas savstarpējās pretenzijas, ir abu pušu konstruktīva darba rezultāts, kam pamatā ir rūpīga "Winergy" projekta vēstures un bankas iesaistīšanās atjaunojamās enerģijas biznesā analīze. Pušu nesaskaņas sākās 2009.-2010.gadā un noveda pie savstarpējām apsūdzībām un prasībām, kuras puses tagad spēj pilnībā atsaukt.

Puses paziņojumā pauž cerību, ka izlīguma vienošanās ļaus ātri izbeigt visas atlikušās tiesvedības, kas saistītas ar pušu iepriekšējām domstarpībām, kā arī vairos uzticību Latvijas uzņēmējdarbības videi.

Puses vienojušās atturēties no turpmākiem komentāriem attiecībā uz noslēgto vienošanos.

"Winergy", kas pārvalda lielāko vēja enerģijas ražotni Latvijā, fokusēsies uz vēja parka tālāku attīstību, lai palielinātu tā jaudu no pašreizējiem 20,7 megavatiem līdz aptuveni 56 megavatiem, kā arī plāno uzbūvēt vēl vienu līdzīga izmēra ražotni ar 50 megavatu ražošanas jaudu.

Kā ziņots, septembrī par vienu no "Norvik bankas" akcionāriem kļuva Arčers. Ieguldījumu bankas kapitālā astoņu miljonu eiro apmērā veica investīciju uzņēmums "Archer Diversified Investments, LLC". Pēc ieguldījuma Arčeram piederošā kapitāla daļas "Norvik bankā" ir 6,1021%, iepriekš informēja bankā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti