Norvēģijas firma interesējusies par sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tā kā Latvija pašlaik neapsver iespēju par sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību ar valsts investīcijām, par šādu projektu pērn esot ieinteresējusies Norvēģijas kompānija „Maritime”, ziņo „Natural Gas Europe”.

Latvijas valdība un Ekonomikas ministrija šo projektu redz ne ar valsts investīcijām, bet kopumā par atbalstāmu uzskata privāta investora piesaisti. „Mēs atbalstām un veicinām turpmāku iniciatīvas kā komerciāla projekta attīstību,” norādīja Ekonomijas ministrijas pārstāve Evita Urpena.

Pērn rudenī interesi par termināļa būvniecību esot izrādījusi Norvēģijas kompānija „Maritime”. Galvenais projekta noteikums ir iespēja terminālu savienot ar gāzes pazemes krātuvēm Inčukalnā. 

Jau ziņots, ka pērn decembrī nodots ekspluatācijā Lietuvas sašķidrinātās gāzes terminālis un līdz ar janvāri tas oficiāli sāka savu darbību. Kuģis ieradies Klaipēdas ostā decembra beigās ar 150 000 kubikmetriem sašķidrinātās gāzes, ko Lietuva iegādājusies no Norvēģijas valsts kontrolētās naftas kompānijas "Statoil".

Notikumi Ukrainā un attiecību saasinājums ar Krieviju arī ES politiķiem un Latvijai likušas daudz aktīvāk meklēt alternatīvu Krievijas energorsursiem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti