«Nordea» un DNB apvienotās bankas padomi vadīs Nils Melngailis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

"Nordea" un "DNB bankas" plānotās apvienotās bankas padomes priekšsēdētāja amatā apstiprināts Nils Melngailis, informē bankās.

Melngailis pašlaik strādā Londonā, bet iepriekš viņš divus gadus vadījis "Parex" banku, kā arī četrus gadus bijis telekomunikāciju uzņēmumā "Lattelecom" valdes priekšsēdētāja amatā.

Savukārt apvienotās bankas izpilddirektora amatā iecelts Erki Rāsuke, kurš šobrīd ieņem izpilddirektora amatu bankas "LHV Grupā" Igaunijā. Iepriekš Rāsuke daudzus gadus strādāja "Swedbank" grupā.

Bankā norāda, ka šis ir nākamais veiksmīgi noslēgtais posms jaunā uzņēmuma izveidē. Darījumu plānots slēgt 2017. gada otrajā ceturksnī, tikmēr sasniedzot nākamos būtiskos posmus jaunās bankas izveidē - valdes apstiprināšanu un zīmola izveidi.

"Mērķis ir radīt vadošu, uz klientiem orientētu banku Baltijas valstīs, nodrošinot bankas ikdienas operācijas un klientu servisu visaugstākajā kvalitātē," norāda bankā.

Jau ziņots, ka “Nordea”  un DNB bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu banku Baltijā.

Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas, “Nordea” un DNB, darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Latvijas Konkurences padome (KP) šā gada oktobra beigās saņēma apvienošanās ziņojumu par darījumu, kurā "Indy AB" iegūs izšķirošu ietekmi pār "DNB Baltija" un "Nordea Baltija".

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti