«Norde» pārsūdzēs «ātrās palīdzības» auto iepirkuma rezultātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Nissan" markas automašīnu oficiālais dīlers Latvijā "Norde" plāno Administratīvajā tiesā pārsūdzēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, ar kuru Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) ļauts slēgt līgumu ar "Opel" markas automašīnu tirgotāju "Auto Blitz" par 52 ātrās palīdzības automašīnu piegādi, informēja "Norde" Mārketinga un reklāmas daļas pārstāve Līga Loļa.

"Saņemot IUB lēmumu, kas atļauj turpināt iesākto darījumu ar uzņēmumu "Auto Blitz" par automašīnu piegādi NMPD, "Norde" saskata vairākas nepilnības, kas mudina vērsties Administratīvajā tiesā un pārsūdzēt lēmumu," teica Loļa.

Viņa norādīja, ka, izskatot IUB lēmumu, "Norde" pārstāvji ir konstatējuši, ka jauni būtiski apstākļi nav noskaidroti un vērtēti, atspoguļojot iepriekšējo komisijas nostāju, kas liek secināt, ka "Norde" iesniegtās pretenzijas IUB nav izskatījis vai nav ņēmis vērā.

"Arī pēc lēmuma saņemšanas ir saglabājušies iepriekšējie jautājumi par "Auto Blitz" reālo situāciju ar nodokļiem," piebilda Loļa, atzīmējot, ka IUB nav ņēmis vērā arī "Norde" iesniegto informāciju par citiem iespējamajiem pārkāpumiem – garantijas nosacījumu izmainīšanu un apkopju izmaksu palielināšanu.

"Vai tiešām mēs joprojām dzīvojam beztiesiskā valstī un maksājam nodokļus par to, lai iestādes, kurām būtu objektīvi jāizskata sūdzības par iepirkumu komisiju lēmumiem, nedarītu neko? Šādas situācijas un šaubu ēnas atstāšana grauj ticību Latvijas likumdošanai kā tādai! Esam sašutuši par šādu iespējamu izredzēto lobēšanu un tas liek aizdomāties, vai "Norde" 2015.gadā samaksātie nodokļi tiek pareizi izmantoti! Ja par "Norde" nodokļiem tiek maksātas dāsnas algas gan NMPD konkursa komisijai, gan IUB, tad manā skatījumā būtu daudz lietderīgāk likvidēt šādas un līdzīgas savas funkcijas neveicošas iestādes," sacīja kompānijas valdes loceklis Dainis Bremze.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka šogad 7.janvārī IUB izskatīja "Norde" iesniegto sūdzību minētajā konkursā, atļaujot NMPD slēgt līgumu ar "Auto Blitz" par 52 ātrās palīdzības automašīnu piegādi.

Loļa iepriekš aģentūrai BNS pavēstīja, ka "Norde" šajā konkursā saskatījusi virkni neatbilstību nolikumam, tādēļ apšauba uzvarētāju "Auto Blitz" rezultātus. "Neatbilstošs šķiet lēmums par "Auto Blitz" saistībām ar Valsts ieņēmumu dienestu. NMPD sēdē komisijas pārstāvjiem apstiprināja, ka tic pretendenta iesniegtajai izziņai, ka uzņēmumam nav nodokļu parādu, kas neatbilst konkursa prasībām un Latvijas likumdošanai par elektroniski izdotu, pārbaudāmu, izziņu, kas uzrāda "Auto Blitz" nodokļu parādu uz konkursa publicēšanas brīdi," viņa sacīja.

Ziņots arī, ka NMPD izsludinātajā konkursā kopumā tika saņemti deviņi piedāvājumi un uzņēmums "Auto Blitz" tika atzīts par uzvarētāju. Auto tiks iepirkti par 4,02 miljoniem eiro.

Jaunas neatliekamās medicīniskās automašīnas tiek iepirktas Rīgas reģionam. Pēc līguma noslēgšanas četru mēnešu laikā uzņēmumam būs jāpiegādā viens auto, un notiks tā testēšana. Pēc tās astoņu mēnešu laikā būs jāpiegādā ne mazāk kā 24 automašīnas. Otra piegāde tiek plānota no 2016.gada decembra trīs četru mēnešu laikā.

"Auto Blitz" dibināts 2011.gadā, tā pamatkapitāls ir 225 tūkstoši eiro. Uzņēmums pieder Ģirtam Zemītim (17,77%), Mārim Varkalim (17,77%), Vitautam Tučkum (8,88%) un kompānijai "Mūsu motors grupa" (55,55%). Uzņēmums 2014.gadā strādāja ar 5,924 miljonu eiro apgrozījumu un 20,1 tūkstoša eiro peļņu. Atbilstoši "Lursoft" datiem, uzņēmumam "Auto Blitz" nav nodokļu parādu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti