«Nord Stream 2» paziņo par gatavību sākt gāzes piegādes Eiropai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievijas un Vācijas gāzesvada “Nord Stream 2” operatorkompānija paziņojusi, ka ir gatava sākt gāzes piegādes Eiropai.

Vācijas enerģētikas sektora regulators decembra sākumā gan paziņoja, ka “Nord Stream 2” sertifikācijas process varētu turpināties līdz nākamā gada otrajai pusei.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievija ir gatava sākt gāzes transportēšanu pa "Nord Stream 2", līdzko Vācijas varasiestādes dos atļauju.

Gāzesvada būvniecība tika pabeigta septembrī, bet regulators apturēja projekta sertifikāciju Vācijā, norādot, ka projektam ir jāatbilst Vācijas tiesību normām, lai varētu pabeigt tā sertifikāciju.

Desmit miljardus eiro izmaksājušā gāzesvada būvniecība, kas gadiem ilgi kavējās, izraisījusi bažas, ka varētu pieaugt Rietumeiropas valstu atkarība no Krievijas gāzes.

KONTEKSTS:

"Nord Stream 2" pretiniekiem ir bažas, ka cauruļvads palielinās Eiropas Savienības atkarību no Krievijas gāzes piegādēm, Maskavai nodrošinot politiskās ietekmes sviras, kā arī instrumentu enerģijas piegāžu potenciālai atslēgšanai. Arī Baltijas valstu amatpersonas kritiski izteikušās par "Nord Stream 2", uzsverot, ka tas ir ģeopolitisks projekts un ir pretrunā ar Eiropas Enerģētikas savienības mērķiem.

Paredzēts, ka 1230 kilometru garais cauruļvads nodrošinās līdz 55 miljardiem kubikmetru Krievijas dabasgāzes piegādi Vācijai gadā. Cauruļvada būvēšana tika pabeigta 2021. gada septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti