Noraidīta baltkrievu sūdzība pret «LatRosTrans» par tiesībām uz tehnoloģisko naftu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas-Krievijas uzņēmumam "LatRosTrans" nebūs jāmaksā prasītie 46 miljoni latu Baltkrievijas uzņēmumam "Polocktransneft Družba". Tā trešdien nolēma apelācijas instances tiesa.

Baltkrievijas uzņēmums prasīja atlīdzināt zaudējumus par 150 000 tonnu tehnoloģiskās naftas, kas atradās "LatRosTrans" naftas vados. Vai spriedums tiks pārsūdzēts, pagaidām nav zināms.

Agris Bitāns par spriedumu
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

„Augstākās tiesas Civillietu palāta nolēma prasību par īpašumtiesību tiesību atzīšanu un par zaudējumu atlīdzināšanu un vērtību atlīdzināšanu noraidīt, ko cēla Baltkrievijas uzņēmums "Polocktransneft Družba". Savukārt piedzina no viņiem arī 193 541 latu un 57 santīmus kā tiesāšanās izdevumus par labu "LatRosTrans"," stāstīja "LatRosTrans" pārstāvis tiesā zvērināts advokāts Agris Bitāns.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 5.novembrī, tad varēs redzēt argumentus un pamatojumu. "LatRosTrans" gan cer, ka tiesa ņēma vērā uzņēmuma argumentus.

„Ņemot vērā, ka prasība ir noraidīta pilnībā, skaidrs, ka šis spriedums mums ir patīkams jeb apmierinošs," piebilda Bitāns.

SIA "LatRosTrans" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne izplatījusi uzņēmuma paziņojumu par gandarījumu pēc sprieduma pasludināšanas.

„Mēs uzskatām, ka Augstākās tiesas spriedums - noraidīt Baltkrievijas uzņēmuma apelācijas sūdzību par tehnoloģiskās naftas piederību - ir juridiski pareizs un absolūti loģisks", savu viedokli paudis „LatRosTrans" vadītājs Igors Stepanovs. „Prasītājs visa procesa laikā vairākas reizes ir mainījis savu skaidrojumu par to, kādēļ tehnoloģiskā nafta, kas teju 20 gadus atradās „LatRosTrans" naftas vados, ir it kā viņu īpašums", - atzīmē Stepanovs. "Mēs vēlreiz varam tikai uzsvērt, ka tiesa pieņēmusi vienīgo iespējamo un pareizo spriedumu".

Latgales apgabaltiesa, kas strīdu izskatīja pirmajā instancē, 2011.gada 9.decembrī pilnībā noraidīja "Družbas" prasību. Baltkrievijas kompānija šo spriedumu pārsūdzēja Augstākajā tiesā.

SIA „LatRosTrans" pieder divi Latvijas Republikas teritorijā esošie naftas cauruļvadi – Polocka-Mažeiķi un Polocka-Ventspils, pa kuriem pēdējos gados tranzīta vajadzībām nafta nav pārvietota. Savukārt naftas produktu cauruļvads Polocka-Venstpils šobrīd joprojām aktīvi nodrošina dīzeļdegvielas piegādi.

SIA „LatRosTrans" ir Baltijas valstīs lielākais Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā partneriem no Krievijas puses - akciju sabiedrībai „Transņefteprodukt" pieder 34% kapitāla daļu, bet akciju sabiedrībai „Ventspils nafta – 66 kapitāla daļu %.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti