Noraida priekšlikumu noteikt samazināto PVN likmi veselīgai pārtikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi veselīgai pārtikai no 21% līdz 12%. 

Latvijas Reģionu apvienības deputāti piedāvāja PVN likmes samazināšanu no 21% līdz 12%, sākot ar 2018. gada 1.janvāri.

Reģionu apvienība skaidroja, ka „neveselīgajam uzturam kopā ar mazkustīgu dzīvesveidu ir arvien lielāka loma iedzīvotāju, tajā skaitā arī jauniešu pieaugošajām liekā svara problēmām; pārmērīgs liekais svars savukārt var būt cēlonis citām slimībām, kā arī dažādām cilvēku psiholoģiskajām un pašnovērtējuma problēmām”.

Valdība iepriekš noraidīja arī iespēju piemērot samazināto - 12% nevis 21% -  PVN likmi visai pārtikai. Par galveno klupšanas akmeni iecerei ir kļuvušas bažas par valsts budžeta ieņēmumiem.

Iepriekš portālā "manabalss.lv" tika savākti vairāk nekā 13 000 parakstu par priekšlikumu noteikt pārtikai samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 12% pašreizējo 21% vietā. Saeima, ņemot vērā šo iniciatīvu, uzdevusi valdībai izvērtēt iespējas samazināt PVN pārtikai. Pamatojoties uz šādu izvērtējumu, valdībai Saeimā jāiesniedz attiecīgi grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā vai arī atzinums par šādas likmes samazinājuma neiespējamību, vienlaikus sniedzot aprēķinu par šāda samazinājuma fiskālo ietekmi uz valsts budžetu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti