Noraida iespēju senioriem saņemt 50% no mirušā laulātā pensijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeima ceturtdien, 15. martā, noraidīja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) rosinātos grozījumus valsts pensiju likumā un valsts fondēto pensiju likumā, kas paredzēja iespēju senioriem saņemt 50% no mirušā laulātā pensijas.

Ceturtdien bija plānots šo LRA priekšlikumu nodot izskatīšanai parlamenta komisijām, taču Saeimas deputāti iniciatīvu noraidīja.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija gan jau iepriekš bija vienojusies par citu risinājumu - izstrādāt grozījumus likumā par valsts pensijām, kas paredzētu, ka pārdzīvojušais laulātais vēl gadu saņemtu pabalstu 50% apmērā no mūžībā aizgājušā dzīvesbiedra pensijas.

Ceturtdien noraidītajos abu likumu grozījumos bija domāts, ka senioram jeb pensionāram pēc laulātā nāves pienākas 50% no mirušā dzīvesbiedra vecuma pensijas. Tāpat bija domāts, ka to cilvēku, kuri ir bijuši fondēto pensiju shēmas dalībnieki un kas dzimuši pēc 1951. gada, uzkrātā fondēto pensiju kapitāla daļa pēc viņa nāves var tikt pievienota pārdzīvojušā laulātā pensijas kapitālam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti