Noraida ierosinājumu ieviest 10 000 eiro nodevu par uzturēšanās atļauju pagarināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimas vairākums ceturtdien, 14.aprīlī, neatbalstīja Nacionālās apvienības (NA) deputātu sagatavotos Imigrācijas likuma grozījumus, kas, pēc to autoru domām, ik gadu nodrošinātu valsts budžetā papildu ieņēmumus vairāku miljonu eiro apmērā.

Deputāti piedāvāja likumā noteikt, ka trešo valstu pilsoņiem, kas ieguvuši termiņuzturēšanās atļauju Latvijā par ieguldījumiem nekustamo īpašumu iegādē, banku subordinētajā kapitālā vai Latvijā reģistrētu uzņēmumu kapitālā, par uzturēšanās atļauju pagarināšanu ir jāiemaksā valsts budžetā 10 000 eiro.

NA Saeimas deputāts Imants Parādnieks, pamatojot šo priekšlikumu, norādīja, ka sagaidāms, ka tieši šogad daudzi termiņuzturēšanās atļauju saņēmēji pieprasīs to pagarināšanu.

"Mēs piecus gadus ļāvām baudīt īpašas privilēģijas uz tiem nosacījumiem, kādi bija sākumā. Un mēs sakām, ka turpmāk, pieņemsim, no 2016.gada jūlija jums, līdzīgi kā jaunu termiņuzturēšanās atļauju saņēmējiem kopš 2014.gada 1.septembra, vajadzēs iemaksāt ekonomikas attīstības fondā valstij vitāli svarīgu programmu nodrošināšanai nevis 25 000 eiro. [..] Valsts varētu būt pretimnākošāka un prasīt 10 000 eiro iemaksu," teica deputāts.

Jau ziņots, ka vairāki koalīcijas deputāti iesniedza likumprojektu, rosinot paredzēt 10 000 eiro iemaksu valsts budžetā gadījumā, ja pēc piecu gadu termiņa tiek prasīts pagarināt termiņuzturēšanās atļauju, kas iegūta par nekustamā īpašuma iegādi.  Šo likumprojektu parakstīja vairāki NA deputāti, kā arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji.

Veicot šādas likuma izmaiņas, valsts budžetā, saskaņā ar likumprojekta autoru prognozēm, ik gadu būtu papildu ieņēmumi 10 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti