Panorāma

Svecīšu siena pie Rīgas pils mūriem

Panorāma

Latvijai – 97

"Prudentia" asi reaģē uz A.Matīsa izteikumiem

Nodomu protokols ar «airBaltic» investoru parakstīts pirms «Prudentia» padzīšanas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nodomu protokols ar valdības akceptēto nacionālās avikompānijas "airBaltic" finanšu investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu parakstīts pirms līguma laušanas ar sarunās piesaistīto konsultantu "Prudentia Advisors" ("Prudentia").

"Prudentia" partneri Kārlis Krastiņš un Ģirts Rungainis, ar kuriem līgums tika pārtraukts 22. septembrī, trešdien īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja, ka  "Prudentia Advisors" nacionālās aviokompānijas "airBaltic" sakārtošanai un investora meklējumiem veltījusi gandrīz piecus gadus

Investora meklējumos uzrunāti 63 potenciālie investori un nodomu protokols ar valdības apstiprināto finanšu investoru Montāgu-Girmesu parakstīts vēl pirms valdības lēmuma par atteikšanos no "Prudentia" pakalpojumiem.

Nodoma protokols ar «airBaltic» investoru parakstīts pirms «Prudentia» padzīšanas
00:00 / 01:08
Lejuplādēt

Par šiem pakalpojumiem "Prudentia" varētu saņemt atlīdzību aptuveni viena miljona eiro apmērā. Noraidot pārmetumus par to, ka Montāgu-Grimesu atraduši nevis konsultanti, bet gan "airBaltic" prezidents Martins Gauss, "Prudentia" vadošais partneris Krastiņš norādīja:

"Ja būtu tik vienkārši, ka satikās teltī, iedzēra vīnu un darījums gatavs, tad neviens tos miljonus nemaksātu. Tas būtiskākais ir noorganzēt darījumu, sabalansēt darījumu un salikt kopā visas šīs intereses. Jo darījumi - tas nav tā, kā aizet sērkociņus veikalā nopirkt."

Krastiņš izteicās arī, ka Matīsa darbošanās viņam atgādinot šizofrēniju.

"Kā var noliet ar dubļiem investoru, pašam iet ar to uz valdību, teikt, ka ir pret, pašam nobalsojot par, un uzskatīt to par loģisku, normālu darbību. (..) Mēs apzināmies to atbildību, kas ir uz mums, lai mēs saglabātu savu nacionālo aviokompāniju. Ja tādi cilvēki kā Anrijs Matīss turpinātu darboties un grozīt prātus un bezatbildīgi izplatītu melus, tad mēs varam pazaudēt savu nacionālo aviokompāniju," teica "Prudentia" pārstāvis.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā valdība sēdē aiz slēgtām durvīm pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic". Nākamajā dienā premjere Laimdota Straujuma (“Vienotība”) nolēma pieprasīt satiksmes ministra Anrija Matīsa (“Vienotība”) demisiju. 

Matīss pēc demisijas pieprasījuma norādīja, ka Montāgu-Girmesu vasarā atrada "airBaltic" vadītājs Gauss un «Prudentia» atlīdzība nepienākas. Valdība līgumu ar "Prudentia" lauza septembra otrajā pusē saistībā ar konfidencialitātes līguma pārkāpšanu. Uzņēmumam pārmests, ka tas pirms laika atklājis potenciālā "airBaltic" investora vārdu.

Apstiprinātais investors ir Vācijas pilsonis Ralfs Dīters Montāgs-Girmess - viņš aviokompānijā ieguldīs 52 miljonus eiro, bet valsts - 80 miljonus eiro. Montāgs-Girmess jau ilgus gadus ar biznesu nodarbojas Krievijā, un viens no tiem ir saistīts ar Krievijā ražoto lidmašīnu pārdošanu. Intervijā Krievijas žurnālam „Medveģ” 2010.gadā viņš atzina, ka savulaik bijis Vācijas izlūkdienesta darbinieks, tomēr, redzot, ka aukstais karš esot beidzies, nolēmis pievērsties biznesam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti