Nodokļu parādnieki arī ar atbalstu netiek galā ar saistībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Līdz šā gada sākumam līdzdalībai nodokļu atbalsta pasākumā, kura dalībniekiem tiek dzēstas par nodokļu parādiem aprēķinātās soda un nokavējuma naudas, ja viņi noteiktā laikā samaksā pašu parādu, pieteicās vairāk nekā 14 000 fizisku un juridisku personu. Bet jau līdz augustam vairāk nekā 1000 atbalstu zaudēja, jo netika galā ar saistībām.

Līdzdalība atbalsta pasākumā tika apstiprināta nepilniem 13 tūkstošiem pretendentu, kuru kopējais nodokļu parāds pārsniedza 121 miljonu eiro.

Santa Deksne: Par izslēgšanu no nodokļu atbalsta pasākuma
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes speciāliste Santa Deksne Latvijas Radio pastāstīja, ka  līdz šā gada 1. augustam no līdzdalības nodokļu atbalsta pasākumā jau izslēdza 1067 personu, kuru kopējā parāda summa bija 38,639 miljoni eiro.

No tiem, kas zaudēja atbalstu, 465 bija fiziskās personas un 602 juridiskās personas.

Iemesli, kāpēc nodokļu maksātājiem var atcelt atbalsta pasākumu, ir noteikti likuma, un tie ir -  ja nodokļu maksātājs nav veicis pēc kārtas divus maksājumus lēmumā par atbalsta pasākumu piešķiršanu noteiktajos termiņos un pilnā apmērā vai, ja neveic kārtējos nodokļu maksājumus vai ja neveic nodokļu maksājumu, kas ir sadalīts termiņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti