Nodokļu ieņēmumi gada pirmajā ceturksnī atpaliek no plāna

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu ieņēmumu plāns šā gada pirmajā ceturksnī ir izpildīts par 99%, liecina VID informācija. 

Salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi šajā laika posmā šogad ir palielinājušies par 3,3%. Šogad trīs mēnešos iekasēti 1,758 miljardi eiro. Tiesa, plāns paredzēja par 17,34 miljoniem eiro lielākus ieņēmumus – kopumā 1,776 miljardus eiro.

Tostarp nodokļu ieņēmumi šā gada pirmajā cetuksnī sasniedza 1,721 miljardu eiro – tas ir par 4,2% vairāk, salīdzinot ar nodokļu ieņēmumiem pērn pirmajos trijos mēnešos, bet par 0,1% mazāk, salīdzinot ar šā gada pirmajā ceturksnī plānotajiem 1,724 miljardiem eiro.

Pievienotās vērtības nodoklī (PVN) šā gada pirmajā ceturksnī iekasēti 453,6 miljoni eiro, kas ir par 300 000 eiro jeb 1% vairāk, salīdzinot ar šajā laika posmā plānotajiem PVN ieņēmumiem – 453,3 miljoniem eiro.

Akcīzes nodoklī, tāpat kā PVN gadījumā, gada pirmajā ceturksnī iekasēts vairāk nekā iepriekš plānots – šī nodokļa ieņēmumi gada pirmajos trīs mēnešos sasnieguši 193,2 miljonus eiro. Tas ir par 3,8% vairāk nekā iepriekš plānotie 186,2 miljoni eiro.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu plāns gada pirmajā ceturksnī nav izpildīts – šis nodoklis iekasēts 97,8% apmērā no plānotā. Kopumā gada pirmajos trijos mēnešos IIN bija plānots iekasēt 351 miljonu eiro, bet reāli iekasēti 343,8 miljoni eiro.

Arī sociālās apdrošināšanas iemaksu ieņēmumi gada pirmajā ceturksnī bijuši mazāki par plānotajiem – iekasēti 577,6 miljoni eiro, bet ieplānoti bija 578,4 miljoni eiro. Sociālās apdrošināšanas iemaksu ieņēmumu plāns izpildīts 99% apmērā.

Grūtāk gājis arī ar uzņēmumu ienākuma nodokli (UIN), kas iekasēts 95,6% apmērā no šajā laikā plānotā. Tāpat nodokļu ieņēmumu plāns nav izpildījies attiecībā uz muitas nodokli.

"Tas, ka mums neveicās tā, kā ir plānots – ekonomiskais izrāviens nav tik straujš, kā tika sākotnēji plānots, kad pagājušā gada nogalē stiprināja budžetu," atzina VID vadītāja Ināra Pētersone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti