Nodokļu ieņēmumi aug lēnāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada deviņos mēnešos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrējamo nodokļu ieņēmumi auguši par 3,9%, kas ir lēnāk nekā iepriekšējos gados un atspoguļo ekonomikas izaugsmes tempu mazināšanos.

VID ceturtdien informēja, ka iepriekšējos gados nodokļu ieņēmumi auguši par 5,5%, bet šī gada deviņos mēnešos – par 3,9%, informēja Latvijas Radio korespondents Gunārs Valdmanis.

Taču nodokļi ieņēmumi joprojām kaut nedaudz, bet pieaug, un tas liecina, ka gan ieņēmumu prognozes, gan citi rādītāji vēsta par ekonomikas veselīgumu.

Galvenais pieaugums ir pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumiem,  kāpuši arī citu nodokļu ieņēmumi, taču samazināušies  uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi, bet VID to skaidro ar grāmatvediskām svārstībām, jo faktiskā uzņēmumu  peļņa nav mazinājusies. 

Tāpat ir nedaudz sarukuši akcīzes nodokļa ieņēmumi, galvenokārt alkohola akcīze, kas izskaidrojams ar to, ka Latvijas iedzīvotājiem mainās alkohola lietošanas ieradumi un cilvēki vairāk patērē vieglāku alkoholu, kas atsaucas uz nodokļa ieņēmumiem.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti