Nodarbinātības aģentūra: 45% bezdarbnieku ir vidēji zema motivācija meklēt darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā 45% profilēto bezdarbnieku ir vidēji zema motivācija meklēt darbu, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārskats par bezdarba situāciju valstī jūnijā.

Savukārt 26% bezdarbnieku motivācija meklēt darbu ir augsta, 20% - zema, bet vēl 9% motivācija meklēt darbu ir vidēja.

NVA jūnija beigās no reģistrēto bezdarbnieku kopskaita profilēja 57 058 cilvēkus jeb 96,5% no bezdarbniekiem, kas nozīmē, ka apkopotos datus esot iespējams pielīdzināt kopējai bezdarbnieku situācijai.

Kā liecina NVA apkopotā informācija, lielākajam skaitam jeb 42% profilēto bezdarbnieku ir vidējas iespējas atrast darbu, 33% šo cilvēku izredzes ir zemas, bet vēl 25% profilēto bezdarbnieku iespējas atrast darbu ir augstas.

Vienlaikus NVA secinājusi, ka 46 614 jeb 81% no profilēto bezdarbnieku kopskaita motivācija sadarboties ar aģentūru noteikta kā vidēji zema. Tikai 18% šo cilvēku motivācija ir augsta.

Vienlaikus arī, novērtējot prasmes, NVA nācies secināt, ka lielākajai daļai profilēto bezdarbnieku prasmju pašnovērtējums noteikts kā zems, proti, šāds novērtējums sniegts 43% šo cilvēku. 30% bezdarbnieku prasmju novērtējums ir vidējs, bet 25% - augsts.

NVA uzskaitē jūnija sākumā bija 59 548, bet beigās - 59 119 bezdarbnieki. Mēneša laikā reģistrēto bezdarbnieku skaits valstī ir samazinājies par 429 cilvēkiem jeb 0,7%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti