No rubļa svārstībām cietušie Latvijas uzņēmumi varēs saņemt kredītu brīvdienu garantijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas rubļa svārstību dēļ likviditātes problēmas piedzīvojošie Latvijas uzņēmumi varēs saņemt kredītu brīvdienu garantijas, paredz valdības apstiprinātie noteikumi par garantijām komersantu un atbilstošu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību konkurētspējas uzlabošanai.

Ekonomikas ministrija skaidro, ka garantiju saņēmēju loku bija nepieciešams paplašināt, jo Krievijas rubļa svārstības atstāja ietekmi uz Latvijas uzņēmumiem, jo īpaši pārtikas nozares komersantiem, kam tagad ir jāatrod jauni noieta tirgi.

Tāpat, lai nodrošinātu pieejamību komercbanku aizdevumiem, tām daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības pilnvarotajām personām, kuras sekmē siltuma noturību daudzdzīvokļu mājās, ir palielināts aktīvo garantiju saistību limits vienai pilnvarotajai personai no 1,5 miljoniem eiro līdz trim miljoniem eiro.

Tāpat, lai nodrošinātu iespējas saņemt garantijas, kuru termiņš nav īsāks par komercbanku piešķirtā aizdevuma termiņu, ir pagarināts arī garantiju termiņš līdz 15 gadiem.

Ziņots, ka pagājušā gada izskaņā un gada sākumā līdz ar Rietumu ekonomiskajām sankcijām Krievija piedzīvoja strauju rubļa kritumu. Tas būtiski ietekmēja arī Latvijas uzņēmumus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti