No «Rīgas siltuma» padomes atbrīvo bijušos domniekus Stepaņenko un Ločmeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc Rīgas pilsētas pagaidu izpilddirektores un pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētājas Ivetas Zalpēteres ierosinājuma no amata AS "Rīgas siltums" padomē atbrīvoti ilggadējie bijušie Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (“Gods kalpot Rīgai”) un Vjačeslavs Stepaņenko (“Saskaņa”). Viņu vietā iecelti ministriju pārstāvji un domes galvenais jurists.

Guntis Kārkliņš par «Rīgas siltums» padomes locekļiem
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

Stepaņenko uzņēmuma padomē strādāja kopš 2010.gada, bet Ločmelis - kopš 2013.gada. Valsts ieņēmumu dienesta dati rāda, ka deputāti «Rīgas siltuma» padomē saņēmuši vairāk nekā 3200 eiro mēnešalgu.

Atbilstoši "Rīgas siltuma" statūtiem, padomē darbojās pieci locekļi un padome tiek izraudzīta uz piecu gadu termiņu. Līdz šim uzņēmuma padomē strādāja Dzintars Kauliņš, Kaspars Lore, bijušais pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (“Gods kalpot Rīgai”), kā arī Stepaņenko un Ločmelis.

Zalpēteres padomnieks Guntis Kārkliņš pastāstīja, ka 13.janvārī Radzevičs amatu padomē atstāja un kopš tā laika tā turpināja darboties nepilnā sastāvā. Savukārt saskaņā ar Komerclikumu, ja padomes loceklis atstāj amatu vai tiek atsaukts no amata pirms padomes termiņa beigām, notiek jaunas padomes locekļu vēlēšanas, kurās pārvēlē visu padomes sastāvu.

Tā rezultātā Zalpētere dalībnieku sapulcē ierosinājusi darbam padomē iecelt Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktoru Jāni Liepiņu, Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas Juridiskā departamenta direktoru Madaru Lauru un Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Raivi Kronbergu. Visi trīs guvuši akcionāru atbalstu ieņemamajam amatam.

“Šie padomes locekļi darbojas tikai uz laiku, kad (..) konkursa kārtībā tiks izvēlēti padomes locekļi. Šis ir pagaidu risinājums, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību,” sacīja  Kārkliņš.

Padomē darbu turpinās Lore, kurš ir Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta direktors, un Kauliņš, kurš ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Kā skaidro Zalpētere, izmaiņas "Rīgas siltuma" padomē veiktas, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību periodā, kamēr atbilstoši OECD rekomendācijām un Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajām prasībām konkursa kārtībā tiks izvēlēta un iecelta jauna padome.

"Iepriekšējā padomē no atlaistās Rīgas domes puses bija iecelti politiķi, kas neatbilst OECD rekomendācijām un likumā noteiktajam," uzskata izpilddirektore.

Domē arī norāda, ka tuvākajā laikā tiks pabeigts darbs pie nominācijas komisijas izveides, kas konkursa kārtībā veiks pretendentu atlasi darbam Rīgas domes kapitālsabiedrībās.

AS "Rīgas siltums" akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS "Enerģijas risinājumi. RIX" (2%) un AS "Latvenergo" (0,005%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti