Krustpunktā

Andris Sprūds: Ķīniešiem ir ļoti svarīga uzticēšanās. Tas Rīgā tika panākts

Krustpunktā

Kreditēšanu var veicināt labāka sadarbība ar starptautiskajām finanšu institūcijām

Jurists Māris Skudra: Centrāltirgus grib izbeigt apakšnomas līgumus, lai paši saimniekotu

No Rīgas Centrāltirgus izliktais nomnieks vēl cer panākt izlīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No Rīgas Centrāltirgus izliktais nomnieks SIA „Mercados” nevēlas atstāt teritoriju un par nomas līguma laušanu vērsies tiesā, tomēr vēl cer panākt izlīgumu ar tirgus vadību, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja uzņēmuma vadītājs Armands Gritāns.

Viņš pauda aizdomas, ka uzņēmumu “Mercados”, kas nomā teritoriju un piedāvā tirdzniecības vietas citiem, vaino pārkāpumos un vēlas izraidīt no tirgus, lai realizētu kādus citus plānus, “uzlikt tur bruģi”.

Gritāns arī klāstīja, ka uzņēmums nomā tirgus teritoriju jau 15 gadus, un iepriekš sadarbība bija laba, “saņēmām goda rakstus no tirgus”, bet tad sākās pārmetumi par pārkāpumiem.

Tirgus Juridiskās daļas vadītājs Māris Skudra raidījumā “Krustpunktā” gan norādīja, ka pēdējā laikā “Mercados” iznomātajā teritorijā tiešam reidos regulāri konstatē dažādus pārkāpumus, pārdevēji reidu laikā pamet preci, nav informācijas par tirgotājiem, par preces izcelsmi. 

Uzņēmums tika brīdināts vairākas reizes, uz brīdinājumiem tirgus vadība saņēma atbildes, ka neatbilstības būs novērstas, bet “sarunās pausts viens, realitātē nekas nenotiek”, klāstīja Skudra.

Viņš norādīja, ka līgumu nolemts lauzt, jo ir runa par “masveida sistēmisku pārkāpumu”.

“Mercados” pārstāvis savukārt norādīja, ka uzņēmums nenodarbojas ar tirdzniecību, bet tikai nodrošina tirdzniecības vietas citiem, un tas strādās, lai pārkāpumus novērstu.

Gritāns atzina, ka uzņēmums tomēr cer sarunās ar tirgus vadību panākt vienošanos un turpināt darbu.

Skudra nevarēja komentēt, vai šāda vienošanās ir iespējama, jo vispirms jāsaņem “Mercados” piedāvājums, to izvērtēs un tirgus vadība pieņems lēmumu.  

Jau ziņots, ka pašvaldības uzņēmums „Rīgas Centrāltirgus” nolēma lauzt līgumu ar teritorijas nomnieku, uzņēmumu SIA „Mercados”, kura pārziņā ir aptuveni 1000 tirdzniecības vietu. Centrāltirgus vadība pamato līguma laušanu ar saistību nepildīšanu. Ilggadējais tirdzniecības vietu nomnieks gan pārmetumus noraida, tirgus vadību apsūdz reiderismā un solīja vērsties ar prasību tiesā.

Centrāltirgus vadība patlaban izstrādā plānu, lai izskaustu nelegālo preču apriti tirgū, kā arī labāk izsekotu pārdošanā nonākušās lauksaimniecības produkcijas izcelsmi.

Šāda Centrāltirgus rīcība seko pēc Latvijas Televīzijas raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” konstatētā, ka no tirgū apgrozītajiem miljoniem valsts saņem nelielas summas, jo tirgotāji neuzrāda patiesos apjomus, bet pati tirgošanās visbiežāk notiek bez kases aparātiem.

Savukārt bijusī Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Ināra Pētersone Centrāltirgū notiekošo nodēvējusi par organizēto noziedzību. Rīgas vicemēram Andrim Amerikam (“Gods kalpot Rīgai”) nācās atzīt, ka dome līdz šim nav pietiekami darījusi tirgus sakārtošanā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti