No pirmdienas iekšzemes autobusu reisus nodrošinās saskaņā ar brīvdienu grafiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No pirmdienas iekšzemes autobusu reisi tiks nodrošināti saskaņā ar brīvdienu grafiku - reisu skaits būs mazāks, sociālajā vietnē "Twitter" vēsta Autotransporta direkcija.

"Plānots, ka tuvāko dienu laikā iekšzemes reisu skaits samazināsies vēl vairāk - atbilstoši pieprasījumam, ko šobrīd apkopojam," norāda direkcijā.

Svētdien raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) arī atzina, ka autobusu un vilcienu reisu skaits pasažieru pārvadāšanai tiks samazināts. To kursēšanas biežums tiks pielāgots ārkārtējās situācijas laikā krītošajam pieprasījumam.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar ''Covid-19'' vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Papildus sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Tāpat nolemts, ka neatkarīgi no apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.  

Tāpat valdība lēma liegt neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti