No pirmdienas garantētās atlīdzības «PNB bankas» klientiem izmaksās tikai «Citadelē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No pirmdienas, 16. septembra, valsts garantētās atlīdzības “PNB bankas”, kuras darbība apturēta kopš 15. augusta, klientiem izmaksās tikai bankas “Citadele” filiālēs, informēja “Citadele”.

Pēc 13. septembra valsts garantētās atlīdzības “PNB bankas” klienti varēs saņemt jebkurā “Citadele” filiālē. Klienti, kuri ir valsts pabalstu vai pensiju saņēmēji bez konta bankā “Citadele”, ir aicināti doties vai nu uz divām “PNB bankas” filiālēm Daugavpilī vai jebkuru “Citadele” filiāli, dokumentu parakstīšanai līdzi ņemot pasi vai ID karti. Šiem klientiem tiks automātiski atvērts konts bankā “Citadele” un ieskaitīta garantētā atlīdzība uz kontu jebkurā finanšu iestādē.

Tāpat pēc 13. septembra klientu konsultācijām būs pieejamas visas “PNB bankas” filiāles, bet valsts garantēto atlīdzību izmaksai valsts pensiju un pabalstu saņēmējiem – divas filiāles Daugavpilī:

  • Rīgas ielā 59, Daugavpils. P–P: 09.00–18.00, S., Sv: slēgts;
  • Valkas ielā 3, Daugavpils, P–P: 09.00–18.00 (pusdienu pārtraukums: 13.00 - 14.00), S., Sv: slēgts.

Līdz šim valsts garantētajās atlīdzībās izmaksāti 165 miljoni eiro jeb 61% no visas izmaksājamās summas.

Atlīdzības saņēma vairāk nekā puse - 31 791 - "PNB Banka" klientu.

KONTEKSTS:

Šā gada 15. augustā nolemts apturēt "PNB bankas" (iepriekš "Norvik banka") darbību. Bankā kopš 2017. gada beigām konstatēti kapitāla pietiekamības prasību pārkāpumi. Bankai bija pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. 

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 17. augustā pieņēma lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību "PNB bankas" klientiem, sākot ar 22. augustu, uzticot garantēto atlīdzību izmaksu veikt bankai "Citadele". No Noguldījumu garantiju fonda garantētās atlīdzībās varēs saņemt līdz 100 000 eiro, un  tas attiecas uz 99,2% "PNB bankas" klientu.

Šogad jūlija beigās bankas pārstāvji informēja, ka "PNB bankai" ir teju 500 darbinieku un apmēram 100 000 klientu, no kuriem aptuveni divas trešdaļas ir seniori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti