No nākamā gada divām nozarēm atcels reverso PVN

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valdībā otrdien, 19. februārī, atbalstīja  Finanšu ministrijas priekšlikumu divām nozarēm - būvizstrādājumu un elektronisko iekārtu piegādēm - no nākamā gada 1. janvāra atcelt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apgrieztās jeb reversās maksāšanas kārtību.

Valdība izskatīja Finanšu ministrijas ziņojumu par reversā PVN ieviešanas efektivitātes izvērtējumu un tās turpmāka piemērošanu un atbalstīja priekšlikumu vairākām jomām turpināt piemērot reverso PVN maksāšanas kārtību, bet divām - būvizstrādājumu un elektronisko iekārtu piegādēm - šo maksāšanas kārtību atcelt.

Finanšu ministrijas Netiešo nodokļu departamenta direktore Solvita Āmare-Pilka gan nedomā, ka šajās nozarēs uzreiz palielinās PVN krāpšanās riski, kuru dēļ arī tika ieviesta reversā PVN maksāšanas kārtība.   

Āmar-Pilka: Par reverso PVN
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

“Protams, ka zināms darbs ir bijis, un tie, kas ir klasiskie krāpnieki, kas redz, ka šādā veidā tiek ieviesta cita nodokļu maksāšanas kārtība, viņi aizmigrē uz citām ,skatās, kā to darīt. Bet, protams, tiek strādāts visu laiku pie paralēlajiem pasākumiem, lai vispār dotu Valsts ieņēmumu dienestam jaunus instrumentus cīņai ar krāpniekiem,” norādīja Āmare-Pilka.

 “Un tiek meklēti arī jauni risinājumi. Jāskatās arī pašas nozares, kā var sakārtoties, jo tas, kas ir vērojams pēdējā laikā, ka arī paši nozares uzņēmumi strādā godprātīgā nodokļu vidē, normālā konkurencē un nevēlas, lai viņu tirgu izkropļo kāds negodprātīgs nodokļu maksātājs. Tā kā, atceļot šo PVN reverso maksāšanas kārtību, man negribētos teikt, ka tūliņ atkal būs tā, kā bija, ka varētu būt slikti,” sacīja Āmare-Pilka.

“Jāatceras arī, ka reversā PVN maksāšanas kārtība ir īstermiņa pasākums, ko dalībvalstīs drīkst piemērot, protams, ja ir bijis šos Eiropas Padomes sagatavotais lēmums,” atgādināja ministrijas pārstāve.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti