No nākamā gada darbu sāks «Vienotais nodokļu konts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No nākamā gada mainīsies nodokļu nomaksāšanas kārtība. Proti, ja patlaban katrs nodoklis uzņēmējiem ir jāmaksā atsevišķā kontā un šobrīd tādu ir vairāk nekā 40, tad no nākamā gada sistēma būs daudz vienkāršāka. Darbu sāks vienotais nodokļu konts, līdz ar to tiks noņemts slogs no uzņēmēju un grāmatvežu pleciem.

Nodokļa maksātājam paliks tas pats pienākums aprēķināt nodokļus, paziņot par to, un iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pārskatus, bet maksājums būs viens, nevis vairāki kā līdz šim.

Lai ar jauno kārtību uzņēmējus un grāmatvežus iepazīstinātu, VID organizē Youtube tiešsaistes vebinārus, un viens no tiem notiek šodien. Tiešsaistes forma izvēlēta, lai, līdzīgi kā klātienē, būtu iespēja uzreiz uzdot jautājumus un saņemt atbildes.

Zane Siliņa par "Vienoto nodokļu kontu"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

“No 1. janvāra visus tos nodokļus, kurus administrē VID un par kuriem tiek sniegti regulāri pārskati, maksās vienotajā nodokļu kontā. Tas nozīmē, ka līdzšinējo vairāk nekā 40 kontu darbība tiks apturēta. Savukārt VID šobrīd ievieš jaunu maksājumu administrēšanas informācijas sistēmu, kas palīdzēs mums to visu saprast, atpazīt, sašķirot un nodot informāciju elektroniskajai deklarēšanas sistēmai, lai uzņēmējs vai grāmatvedis varētu redzēt, cik iemaksāts vienotajā nodokļu kontā un kuras no deklarētajām saistībām ir nosegtas,” stāsta VID nodokļu pārvaldes projektu vadītāja Zane Siliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti