Panorāma

Noslīkušo arvien vairāk

Panorāma

Rīgas Brāļu kapos restaurēta Māte Latvija

No "Metalurga" aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku

No «Metalurga» aizgājuši vairāk nekā 100 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdz pagājušajai nedēļai no darba uzņēmumā “Liepājas metalurgs” gan pēc savstarpējas pušu vienošanās, gan citu iemeslu dēļ aizgājuši 120 darbinieki, no kuriem 45 reģistrējušies kā bezdarbnieki Nodarbinātības valsts aģentūrā. Tie ir ne tikai vienkāršā jeb “melnā” darba veicēji, bet arī vadošu amatu pārstāvji.

Kā norāda "Metalurga" arodbiedrība – ja arī turpmāk nebūs skaidrības par uzņēmuma nākotni un darbinieki aizplūdīs, ražošanas atsākšanas gadījumā rūpnīcā vairs nebūs, kas strādā.

No aprīļa vidus no uzņēmuma aizgājuši vairāk nekā 100 strādnieki. Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles vadītājas Daces Baumanes telefoniski sniegtās informācijas, tie ir sagādnieki, autovadītāji, palīgstrādnieki, vilcienu sastāva sastādītāji, tehnologi, metāla griezēji, kā arī viens ražošanas vadītājs un viens ekonomists.

„Liepājas metalurga” arodbiedrības vadītājs Jānis Gavars norādīja, ka aizgājušie kolēģi, pēc pašu teiktā, atraduši darbu citur. „Nodarbinātības valsts aģentūras vadītāja saka, ka no visiem šiem 120 cilvēkiem pie viņiem reģistrējušies 45, tātad tiešām tā ir, ka daļa ir atradusi citu darbu. Kā zināms, aizgāja arī darbinieki, kas ir pensijas vecumā, viņiem ir pensijas un citu darbu arī nemeklē,” saka Grava.

Rūpnīcā joprojām noteikts dīkstāves režīms, kas ilgs līdz 14.jūnijam. Piektdien bija izziņots, ka dīkstāvi rūpnīcā pagarinās līdz mēneša beigām. Taču Grava šo dokumentu nebija redzējis. Viņš cer – notiks brīnums, un pēc nedēļas atsāksies ražošana. „Mums sola, ja būs tiešām lielas problēmas, Nodarbinātības valsts aģentūra un Labklājības ministrija piešķirs speciālus līdzekļus, lai bez darba palikušie varētu pārkvalificēties uz citām profesijām. Tikai es vēl neesmu redzējis tās brīvās darba vietas, kur varētu iet strādāt,” saka Grava.

Citi „Metalurga” darbinieki no sarunām ar medijiem gan izvairās.

Vēstīts, ka no smagas finanšu krīzes piemeklētā „Liepājas metalurga” pirmie strādnieki aizgāja aprīlī. Uzņēmuma akcionāri – Sergejs Zaharjins, Iļja Segals un Kirovs Lipmans – vēl joprojām nav panākuši vienošanos savā starpā par uzņēmuma nākotni. Savukārt valsts amatpersonas norādījušas, ka uzņēmuma akcionāriem vispirms pašiem ir jāiegulda savi līdzekļi un jāvienojas savā starpā, kā tālāk rīkoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti