No metāla loksnes līdz aizdedzes atslēgai – Ventspilī ražo automašīnas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Automašīnu ražotājs, Šveices koncerns “Buher Industries” ielu tīrāmo tehniku līdz šim komplektēja Lielbritānijas un Šveices rūpnīcās, taču nesen uzstādītas līnijas Ventspilī, kur nelielas komunālās automašīnas tiek saliktas pilnībā - no metāla loksnes līdz aizdedzes atslēgai, piemērojot Šveices kvalitāti, bet nodarbinot Latvijas speciālistus. Līdz šim Ventspilī uzņēmums veica vien nepilna cikla komplektēšanu, tomēr 12 gadu laikā vietējie speciālisti ir pierādījuši savu varēšanu.

Šis gads  Ventspils mašīnbūves rūpnīcā ''Buher Municipal'' bijis lielu pārmaiņu gads – Latvijā pilnā komplektēšanas ciklā ražo  jaunākās paaudzes divu un četru kubu ielu tīrāmās mašīnas, kas līdz šim tika ražotas „Bucher Municipal” rūpnīcā Anglijā un Šveicē.

Minētais uzņēmums jau 12 gadus strādā Ventspils brīvostas industriālajā zonā. Līdz šim uzņēmumā tika  montētas atsevišķas  automašīnu komponentes, kas pēc tām tika nosūtītas mātesuzņēmumam Šveicē darbu pabeigšanai.

''Mums visi procesi tiek veidoti ar visaugstāko kvalitāti. Tā ir prasība. No katra tiek prasīts, lai kvalitatīvi izdari savu darbu,un, ja kaut kas nav izdarīts - tas ir jāpamana,'' stāsta montāžas līnijas vadītājs Lauris Jelsmanis.

Šobrīd var droši teikt: Latvijā atkal ražo automašīnas!

Pilns ražošanas cikls paredz ražošanas procesu no metāla griešanas līdz gatavai ielu tīrāmai mašīnai. Detaļas pienāk no piegādātājiem Itālijā, Vācijā, Šveicē, bet lielākā daļa metāla detaļu tiek ražotas Ventspilī.

Montāžas un krāsošanas nodaļas vadītāja Dace Graudiņa stāsta, ka rūpnīcā atrodas lāzera iekārta, kas griež metālu, tāpat metāls tiek locīts, zāģētas caurules, notiek virpošana un frēzēšana.

Šveices koncerna „Bucher Industries” apakšuzņēmuma „Bucher Municipal” līnijās top ielu slaukāmās mašīnas, uzkopšanas mašīnas ziemai un atkritumu savākšanas mašīnas. Tādas var redzēt arī Ventspils ielās. Šobrīd uzņēmumā strādā vairāk nekā 240 darbinieku, kas izgājuši apmācības citviet Eiropā.

''Mēs jau esam Eiropā, mēs jau piedāvājam mūsu zināšanas, komunikācijas spējas un darba spējas. Uzticība uzņēmumam - tas ir tas, ko viņi novērtē!'' atzīst iepirkumu nodaļas speciāliste Mārīte Otto.

Latvieši mašīnbūvē garantē Austrijas un Šveices izslavēto kvalitāti, norāda rūpnīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti