No lidostas «Rīga» var aizlidot uz 51 pilsētu; lidmašīnu noslogojums – 38%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pašlaik no starptautiskās lidostas "Rīga" iespējams aizlidot uz 51 pilsētu 24 valstīs, to intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas "Rīga" Aviācijas pakalpojumu un biznesa attīstības departamenta direktore Liene Freivalde.

Lidostas "Rīga" pārstāve Liene Freivalde
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Viņa atzina, ka pasažieru skaits nepieaug tik strauji kā pēdējās nedēļās gala mērķu skaits, ņemot vērā prasību par pašizolācijas ievērošanu pēc pabūšanas virknē valstu. "Tas aizkavē lidotājus," atzina Freivalde.

 

Pagājušajā nedēļā lidojumu noslogojums bija vidēji 38%. Salīdzinājumam: jūlijā tas bija teju 50%, bet pirms gada – vidēji 70%-80%.

"Pasažieri pārdomā savu lēmumu rūpīgi," piebilda lidostas pārstāve.

Lidosta paziņojusi par pastiprinātu lidotāju anketēšanu. Sadarbībā ar Civilās aviācijas aizsardzības aģentūru ir ieviesti papildu pasākumi – katra ielidojošā reisa pasažieru skaits tiek salīdzināts ar saņemto anketu skaitu.

"Tie rādītāji pēdējās dienās jau ir ļoti labi. Ir atsevišķi pasažieri, kas atsakās aizpildīt anketas. Tad par šiem pasažieriem datus mēs nododam Valsts policijai. Tā kā kontrole ir tiešām ļoti stingra, lai prasības tiktu ievērotas," klāstīja Freivalde.

Pēc viņas teiktā, pasažieriem anketa ir jāaizpilda papīra formātā, un ir nepieciešams liels darbs, lai šīs anketas saskaitītu, ņemot vērā, ka gaisa kuģi lidostā pavada samērā īsu laiku. Lidosta cer, ka iespējami drīz tiks ieviesta elektroniska anketēšana.

KONTEKSTS:

Pēc valdības lēmuma atļaut avioceļojumus uz valstīm, kurās divkārtīgi pārsniegts vidējais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ES, vienlaikus nosakot, ka pēc atgriešanās no šīm valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolācija, jau no 3. septembra uz un no Latvijas lidlaukiem atļauti lidojumi uz visām ES un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, izņemot Spāniju, Andoru, Maltu un Luksemburgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti