No jūlija Baltkrievijā vietām tiks ieviesta elektroniskā ceļu maksa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas–Baltkrievijas Kopējās komisijas laikā nedēļas nogalē Baltkrievijas pārstāvji informēja, ka ar šā gada 1.jūliju atsevišķos posmos tiks ieviesta elektroniskā ceļu maksas iekasēšanas sistēma. Autopārvadātājiem par attiecīgo ceļa posmu izmantošanu būs jāmaksā neatkarīgi no pārvadājumam izmantotā atļaujas veida, lsm.lv uzzināja Valsts SIA "Autotransporta direkcija".

Ņemot vērā kravas autopārvadājumu apjoma pieaugumu, Latvijas puse piedāvāja šā gada atļauju kvotu kravas autopārvadājumiem palielināt par 1500 tranzīta un 500 universālajām atļaujām (bez nodevas par braucienu). Baltkrievijas puse piekrita apmainīties ar papildu 500 universālajām atļaujām (ar nodevu par braucienu). Puses vienojās pēc deviņu mēnešu rezultāta izvērtēšanas pārskatīt galīgo atļauju kvotas apjomu 2013.gadam.

Valstu pārstāvji vienojās arī par sākotnējo atļauju kvotu starptautiskajiem kravu autopārvadājumiem 2014.gadā – tā tiks saglabāta šā gada līmenī.

Saistībā ar 2014.gadā gaidāmo Pasaules čempionātu hokejā, kas tiks rīkots Baltkrievijā, puses vienojās par atļauju kvotas palielinājumu neregulārajiem neliberalizētajiem pasažieru pārvadājumiem 2014.gadā.

Delegāciju pārstāvji vienojās nākamo Kopējās komisijas sanāksmi rīkot 2014.gadā Baltkrievijā.

Detalizētāku informāciju par ceļu posmiem un maksas apjomiem var iegūt Baltkrievijas elektroniskās ceļu maksas iekasēšanas sistēmas mājaslapā – www.beltoll.by.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti