No aprīļa mājsaimniecības varēs pirkt elektrību brīvajā tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Otrdien valdība atbalstīja elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumus, kas stāsies spēkā 1.aprīlī un kas nosaka kārtību, kādā mājsaimniecības var iegādāties elektroenerģiju brīvajā tirgū.

Līdz ar elektroenerģijas tirgus pilnīgu atvēršanu no 1.aprīļa apmēram 850000 mājsaimniecībām būs iespēja pirkt elektrību brīvajā tirgū, izvēloties sev izdevīgāko piedāvājumu. Savukārt tiem lietotājiem, kuri nevēlēsies mainīt tirgotāju vai izskatīt citus piedāvājumus, esošie līgumi nebūs jāpārslēdz, skaidro Ekonomikas ministrijā.

Ministrija pie tirgus atvēršanas galvenajiem ieguvumiem min lielāku konkurenci starp tirgotājiem un lielāku tirdzniecības piedāvājumu izvēle, iespējas lietotājiem saņemt vajadzībām atbilstošāko piedāvājumu un tirgotājam sagatavot piedāvājumu atbilstoši katra lietotāja elektroenerģijas patēriņa raksturam.

Atvērta tirgus apstākļos vairs nepastāvēs regulēti elektrības tarifi, bet lietotāji varēs izvēlēties no dažādiem tirgotāju piedāvājumiem, vienojoties ar par elektrības cenu un citiem nosacījumiem.

Jau ziņots, ka no nākamā gada 1.aprīļa mājsaimniecības elektroenerģiju varēs iegādāties brīvajā tirgū, pašas izvēloties piegādātāju, tomēr norēķinu sistēmā būtiskas pārmaiņas netiks ieviestas - arī pēc tirgus atvēršanas elektrības lietotāji saņems vienu rēķinu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti