Rīta Panorāma

Ledushaļļu darbība energokrīzes apstākļos

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar atstādināto VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi

No amata atstādinātā VID vadītāja Jaunzeme pārliecināta par atgriešanos darbā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

No amata atstādinātā Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja (VID) Ieva Jaunzeme ir pārliecināta, ka amatā atgriezīsies.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" viņa pastāstīja par dienesta pārbaudes ziņojumu, kas neesot argumentēts. "Man ir kauns par kolēģiem Finanšu ministrijā. Izskatās, ka kolēģu vidū ir bijusi prāta vētra. Punktos ir pretrunas, katrs ir minējis argumentu, ko vēl varētu pateikt. Argumentu tur nav. Tas ir literārs darbs ar apvainojuma elementiem," sacīja Jaunzeme.

Viņa arī norādīja, ka tas, ko publiskajā telpā saka finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība"), būtiski atšķiras no tā, kas rakstīts dokumentos, uz kā pamata notikusi atstādināšana. "Lasot dienesta pārbaudes ziņojumu, man bija patiešām kauns par saviem kolēģiem Finanšu ministrijā. Jo viņš izskatījās tieši kā tāds prāta vētras auglis, jo katrā ir pretrunas punktos, un izskatījās, ka katrs ir minējis kādu argumentu, ko viņš vēl varētu pateikt," komentēja Jaunzeme.

"Protams, saprotu, ka priekšvēlēšanu laikā Reira kungam nebija izvēles. Lai kliedētu visas šaubas, mani atstādināja un ierosināja disciplinārlietu.

Man tas nav patīkami, bet esmu gatava iziet cauri procesam, lai pierādītu, ka nav pamatotas izteiktās bažas," izteicās Jaunzeme.

Viņa ir pārliecināta, ka darbā atgriezīsies.

KONTEKSTS:

Finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") izdevis rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atstādināšanu. Uz pārbaudes laiku atstādināts arī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš. Politoloģe, komentējot VID direktores atstādināšanu, izteikusies, ka šoreiz tā nav tikai personisko rēķinu kārtošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti