No 1. jūlija daļā Aizkraukles novada ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi būs augstāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No šā gada 1. jūlija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,42 eiro/m3, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,36 eiro/m3, informēja regulatorā.

Jaunos tarifus plānots piemērot Aizkraukles novada Pļaviņu pilsētā, kā arī Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastā.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, salīdzinot ar spēkā esošajiem, kopumā pieaugs par 1,04 eiro/m3.

SPRK skaidroja, ka SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" kopējās ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas jaunajos tarifos pieaugušas par 47%, salīdzinot ar spēkā esošajos tarifos iekļautajām. Izmaksu izmaiņas lielākoties ietekmējis elektroenerģijas iepirkuma cenas pieaugums, degvielas cenu kāpums, minimālās un vidējās algas pieaugums valstī, kā arī pamatlīdzekļu uzturēšanas un remontu izmaksu palielinājums.

Lielākā daļa komersanta ūdensapgādes inženiertīklu ir novecojusi – 60% no tiem izbūvēti pirms 2000. gada. Šo gadu laikā tas prasījis regulāru remontdarbu veikšanu, atjaunojot kritiskākos posmus, lai varētu nodrošināt nepārtrauktu ūdens piegādi iedzīvotājiem, norādīja regulatorā.

Komersants un pašvaldība ir veikusi arī papildu darbus ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu sakārtošanai, lai turpinātu nodrošināt arvien mazākus ūdens zudumus un samazinātu lietus un gruntsūdeņu pieteci. Komersants arī plāno iespēju robežās turpināt atjaunot kritiskākos inženiertīklu posmus.

 

SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza šā gada 28. februārī. Izvērtēšanas laikā komersants iesniedza precizētu tarifu projektu un tā izvērtēšanai nepieciešamo papildu informāciju. Tā rezultātā, salīdzinot ar SPRK vērtēšanai sākotnēji iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs palielinājās par 0,09 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – par 0,02 eiro. Precizētajā tarifu projektā iekļautas elektroenerģijas un transportlīdzekļu uzturēšanas izmaksas atbilstoši aktuālajām cenu prognozēm, kā arī precizēti ūdenssaimniecības pakalpojumu apjomi.

SPRK, izvērtējot tarifu projektu un to veidojošo izmaksu pamatojumu, secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

SPRK norādīja, ka tā tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti