No 1. janvāra pieaugs akcīzes degvielai un vairākiem tabakas izstrādājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saistībā ar vēl iepriekšējās valdības lemto no 2020. gada 1. janvāra pieaugs akcīzes nodokļa likme degvielai un vairākiem tabakas izstrādājumiem. Tādējādi visiem degvielas veidiem litra cena kāps par vairākiem centiem.

Valsts ieņēmumu dienesta Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe atgādināja, ka jau 2017. gadā valdība nolēma pakāpeniski un samērīgi palielināt akcīzes nodokļa likmes katru gadu alkoholam un tabakas izstrādājumiem. Degvielai akcīzes nodokļa likme pieauga 2018. gadā un tagad no 2020. gada 1. janvāra.

Baiba Šmite-Roķe: Par akcīzes pieaugumu 2020.gadā
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Akcīzes nodokļa likmes celšanas dēļ degvielas cenas varētu palielināties naftas gāzei par 3 centiem (ieskaitot PVN), benzīnam par 4 centiem un dīzeļdegvielai - par 5 centiem litrā, informēja Šmite-Roķe.

Vienlaikus akcīzes nodokļa likmes pakāpenisks kāpums attieksies arī uz tabakas izstrādājumiem - cigāriem, cigarillām un smēķējamai tabakai. No 1. janvāra tā augs cigāriem un cigarillām par 8%, bet tabakai - par 7%. Tabaka ir kaitīga cilvēka veselībai un akcīzes nodokļa galvenais mērķis ir domāt par sabiedrības veselību, ne tikai par valsts fiskālajām interesēm, norādīja VID pārstāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti