Krustpunktā

Ilmārs Rimšēvičs: Nākamajai valdībai ir jāatsakās no regulārām izmaiņām nodokļu politikā

Krustpunktā

Valdības veidošana: "sarkanās līnijas" nav novilktas, ir nosauktas prioritātes

Par mājokļiem bez deklarētiem iedzīvotājiem Rīgā pieaug nekustamā īpašuma nodoklis

NĪN likmes septiņkārtīgā pieauguma dēļ «tukšiem» dzīvokļiem tiesā nevērsīsies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Namīpašnieku asociācija nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes septiņkārtīgā pieauguma dēļ, ja īpašumā neviens nav deklarējies, nevērsīsies Satversmes tiesā, taču neapmierinātība namīpašnieku vidū ir liela, diskusijas laikā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja asociācijas vadītājs Dmitrijs Trofimovs.

Viņš arī norādīja, ka Rīgas dome par gaidāmajām pārmaiņām pērn ir ziņojusi nesavlaicīgi. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību departamenta direktors Aivars Draudiņš atzina, ka iedzīvotājiem par tām varēja uzzināt vien tad, ja rūpīgi sekoja pašvaldības informācijai.

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") gan dzirdot šīs replikas, norādīja, ka "vieglāk ir piedeklarēties, nekā vērsties tiesā".

Viņš raidījumā vairākkārt aizstāvēja lēmumu celt paaugstināto NĪN likmi. Mērs klāstīja, ka jaunā norma pārsvarā attiecas uz ārvalstniekiem un juridiskām personām, no kurām arī būs iekasēta lielākā daļa ienākumu. Proti, tie, kuri ir ieguvuši termiņuzturēšanās atļaujas, maksās 800 eiro gadā par īpašumu, kurā neviens nav deklarējies, savukārt juridiskās personas - 200 eiro.

Tāpat Ušakovs pauda, ka tas taisnīgā mērā skaršot tos cilvēkus, kam pieder divi vai pat trīs īpašumi - ir sociāli taisnīgi, ka tie, kam pieder vairāk īpašumu, arī maksā vairāk nodokļos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti