Nīderlandes ceļotājus vēlas vairāk vilināt uz Latvijas lauku sētu un muižu dārziem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Asociācija "Lauku ceļotājs" Latvijas-Lietuvas pārrobežu projektā devusies uz izstādi Nīderlandē, lai tur stāstītu par lauku tūrisma iespējām Latvijā. Tā kā nīderlandieši ir lieli skaistu dārzu cienītāji, "Lauku ceļotājs" izstādē Nīderlandē akcentē iespējas apmeklēt Latvijas lauku sētu un muižu dārzus, telefonintervijā Latvijas Radio klāstīja asociācijas vadītāja Asnāte Ziemele.

Asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Viņa stāstīja, ka Latvijas lauku tūrismam Nīderlande ir otrs svarīgākais tirgus aiz Vācijas, neskaitot kaimiņvalstis Igauniju un Lietuvu. Tūristi no Nīderlandes, tāpat kā no Vācijas, daudz apceļo Baltijas valstis.

 

Turklāt daudzi iecienījuši ceļot ar saviem auto, "kemperiem". Izstādē "Lauku ceļotājs" vairāk piedāvā apceļot Latvijas agrovietas - tās, kur nodarbojas arī ar lauksaimniecību.

Tāpat "Lauku ceļotājs" izstādē stāsta par Latvijas lauku dārzu tūrisma iespējām - dārziem Latvijas lauku sētās un muižās, ņemot vērā, ka nīderlandieši ir lieli skaistu dārzu cienītāji. 

Pēc Ziemeles stāstītā, tā kā tūristi no Vācijas un Nīderlandes bieži vien Baltijas valstis apceļo ar savu auto, teltīm, pārtikas krājumiem, ir jāmācās, kā no šiem tūristiem "paņemt vairāk naudas".

Stāvvietām būtu jābūt labi aprīkotām, tāpat jārisina situācija, piemēram, ar bezmaksas publiskajām pludmalēm, jo tādējādi "iet garām" naudiņa privātajiem tūrisma uzņēmumiem.

"Lauku ceļotājs" vadītāja akcentēja, ka izstāde Nīderlandē ir ļoti apmeklēta - līdz šim to apmeklējuši aptuveni 100 000 cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti