«Neste» uz degvielas uzpildes staciju jumtiem plāno uzstādīt vēja turbīnas un saules paneļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Degvielas tirgotājs "Neste Latvija" šogad plāno uzsākt plašāku atjaunojamās enerģijas ražošanu, uzstādot vēja turbīnas un saules paneļus uz degvielas uzpildes staciju un "Easy Deli" veikalu jumtiem, liecina "Neste" informācija.

"Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis atzīmēja, ka kompānija pilnībā pārslēgusies uz atjaunojamās elektrības izmantošanu savā darbībā Latvijā, apsteidzot "Neste" korporācijas apņemšanos līdz 2023. gadam visā pasaulē pilnībā pāriet uz 100% "zaļās" elektrības izmantošanu un līdz 2035. gadam sasniegt oglekļa neitrālu ražošanu.

"Vienlaikus tas liek mums domāt par pieaugošas elektroenerģijas patēriņa samazināšanu arī ar citiem risinājumiem, piemēram, uzstādot savās stacijās vietējas nozīmes risinājumus, tādus kā vēja turbīnas un saules baterijas, lai mēs kļūtu arvien pašpietiekamāki," skaidroja Beiziķis.

Pērn kompānija uzstādīja pirmo viena kilovata vertikālās ass vēja elektrostaciju degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Krasta ielā 68, bet šogad plānots uzstādīt vismaz vēl vienu efektīvāku vēja turbīnu un potenciāli arī saules paneļus uz pilnībā automatizēto veikalu "Easy Deli" jumtiem.

"Neste Latvija" pērn uzsāka iegādāties atjaunojamo elektrību Latvijā un gada laikā patērējusi 2,5 gigavatstundas (GWh).

"Neste" mērķis ir līdz 2023. gadam panākt 100% atjaunojamās elektroenerģijas izmantošanu visā pasaulē. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, "Neste" noslēgusi sadarbību ar "Vattenfall", vienu no Eiropas lielākajiem enerģijas un siltuma ražotājiem, par hidroenerģijas piegādēm, kas sākas 2022. gada janvāra sākumā.

Papildus "Neste" ir palielinājusi atjaunojamās elektroenerģijas izmantošanu savā "Porvo" naftas pārstrādes rūpnīcā Somijā, vienojoties par vēja enerģijas piegādēm ar partneriem "Statkraft", "Ilmatar" un "Fortum", norādīja kompānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti